ING Asigurari de Viata tinteste o cota de 25% din piata pensiilor private facultative

Data publicarii: 28-02-2007 | Afaceri
ING Asigurari de Viata tinteste o cota de 25% din piata pensiilor private facultativeING Asigurari de Viata tinteste o cota de 25% din piata pensiilor private facultative, piata care va cuprinde in primul an de functionare circa 200.000 persoane, a anuntat, miercuri, compania. ING Asigurari de Viata a depus recent la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) documentatia pentru obtinerea autorizatiei de administrator de fonduri de pensii private si asteapta aprobarea comisiei pentru a incepe activitatea. Totodata, compania va face toate demersurile pentru inceperea activitatii in cadrul pilonului II, al pensiilor private obligatorii, de indata ce acesta va deveni functional.

Potrivit estimarilor companiei, numarul contribuabililor la fondurile de pensii private facultative va ajunge la un milion in circa 5-7 ani. La nivel mondial, grupul ING detine active administrate prin fonduri de pensii in valoare de peste 200 miliarde euro si este unul dintre cei mai importanti administratori de fonduri de pensii din Europa Centrala si de Est.

Contributiile la fonduri de pensii private obligatorii se vor colecta incepand cu 1 ianuarie 2008, a declarat, luni, ministrul economiei si comertului, Varujan Vosganian. "Aceasta amanare se datoreaza adoptarii cu intarziere de catre Parlament a legii de functionare a pilonilui II de pensii. Reforma pensiilor a fost in general intarziata de -a lungul anilor de lipsa de vointa politica, precum si de nivelul ridicat al inflatiei din anii anteriori", mai spus Vosganian.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: