ING Asigurari de Viata a anuntat un profit de 41,8 milioane RON pentru 2006

Data publicarii: 28-02-2007 | Finante-Banci
ING Asigurari de Viata anunta o crestere de 21,3% a profitului, care a atins 41,8 milioane RON la sfarsitul anului trecut. ING si-a consolidat si in 2006 pozitia de lider pe piata asigurarilor de viata din Romania, detinand in prezent o cota de piata de 41,2%, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Compania a inregistrat un venit net din prime de 434 milioane RON in 2006, in crestere cu 11% fata de anul trecut, cand acesta a fost de 391,1 milioane RON. In acelasi timp, venitul total a atins 541,8 milioane RON in 2006, cu 9,7% mai mult fata de 493,9 milioane RON in 2005.

"Suntem incantati ca am reusit sa avem o crestere remarcabila a cotei de piata pana la 41,2%. De asemenea, cresterea de 11% a primelor nete este o evolutie exceptionala pentru ING Asigurari de Viata, reprezentand un ritm de 3 ori mai mare decat ritmul de crestere a pietei asigurarilor de viata in 2006. Acest rezultat a fost determinat in mod special de vanzarile de produse de protectie care au crescut de cinci ori fata de 2005, precum si de planurile de pensii, care au inregistrat la randul lor o crestere de 50% in 2006 fata de volumul de vanzari din anul precedent", a spus Bram Boon, Director General, ING Asigurari de Viata Romania.

"Aceste progrese importante au fost determinate de faptul ca anul trecut ne-am concentrat pe a face cunoscute beneficiile unei planificari financiare corecte, printr-o campanie de educare care a avut un succes deosebit. Un studiu realizat impreuna cu Mercury Research a aratat faptul ca nivelul de notorietate a companiei in randul publicului din Romania a ajuns la 92% si ca ne-am consolidat pozitia de companie de asigurari preferata a romanilor", a spus Bram Boon.

De la lansarea produselor de protectie financiara SMART in iulie 2006 pana la sfarsitul anului, ING Asigurari de Viata a vandut 6.000 de polite. SMART este un produs special creat pentru a asigura protectia financiara individuala si a intregii familii. Estimam ca aceeasi tendinta pozitiva se va inregistra si in anii urmatori, ceea ce demonstreaza ca piata a devenit mai receptiva la produsele care se adreseaza nevoii de protectie financiara.

"In privinta prioritatilor pentru acest an, dorim sa ne consolidam pozitia pe piata asigurarilor de viata si sa devenim furnizorul preferat de pensii private in Romania. ING va combina experienta internationala castigata in domeniul pensiilor cu experienta pe care a castigat-o in cei 10 ani de cand activeaza in Romania, pentru ca fiecare persoana sa aiba o pensie privata in functie de nevoile sale", a spus Bram Boon.  

Pe plan mondial, ING este un furnizor major de pensii, cu o experienta vasta in implementarea celor doua piloane de pensii private - facultative si obligatorii. Valoarea totala a activelor administrate de ING prin fondurile de pensii a fost de peste 200 miliarde euro la sfarsitul anului 2006.

In Europa, ING este compania nr. 1 pe piata asigurarilor de viata si a pensiilor, deservind aproximativ 6 milioane de clienti, in Polonia detinand 23% din piata pensiilor private, in Cehia 12%, in Ungaria 14% si 8% in Bulgaria. In Rusia, ING este cel mai mare administrator de fonduri de pensii private, cu o cota de piata de 65%.

ING estimeaza ca piata pensiilor facultative pentru primul an se va ridica la 200.000 de persoane cu varsta intre 19 si 52 de ani. Numarul contribuabililor va ajunge la 1 milion peste 5-7 ani.

ING Asigurari de Viata a depus documentatia pentru primirea autorizatiei de administrator de fonduri de pensii private si asteapta aprobarea CCSSP pentru a incepe activitatea. Totodata, ING Asigurari de Viata va face toate demersurile si pentru inceperea activitatii pentru pilonul II de pensii private obligatorii, prevazute sa aiba startul in luna august a acestui an.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: