Guvernul ofera pachete salariale pentru muncitorii romanii care se intorc in tara

Data publicarii: Astazi, 01-03-2007 | Economie
Guvernul a decis, miercuri, infiintarea unui grup de lucru interministerial care va evalua numarul romanilor plecati la munca in strainatate, salariile pe care le primesc acolo si le va oferi prime de instalare si pachete salariale pentru a-i determina sa se intoarca in tara. Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, intr-o prima etapa, grupul de lucru se va face o evaluare a numarului de muncitori romani plecati in strainatate, o clasificare a acestora pe meserii si o evaluare a castigurilor salariale.

Ulterior, se va face o evaluare a necesarului de forta de munca in Romania, detaliat, pe sectoare, care va cuprinde informatii despre conditiile de lucru si salariul aproximativ.

Grupul de lucru va stabili si un sistem de beneficii pentru muncitorii care se vor intoarce in tara. Astfel, acest sistem de beneficii va contine un pachet salarial, transport, prime de instalare, formare sau reformare profesionala gratuita pentru muncitori si facilitati pentru infiintarea unor firme de constructii. Aceste beneficii vor fi aduse la cunostinta familiilor de romani care lucreaza in strainatate.

Grupul de lucru va functiona in subordinea directa a premierului si va fi alcatuit din reprezentanti ai ministerelor muncii, administratiei si internelor, finantelor publice, afacerilor externe, educatiei, transporturilor, ai Agentiei pentru Strategii Guvernamentale si ai Institutului National de Statistica.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: