Comerciantii cu amanuntul au afisat o crestere anuala a afacerilor cu 23% in ianuarie

Data publicarii: Astazi, 05-03-2007 | Economie

Cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut, in ianuarie, cu 23,0% fata de luna corespunzatoare a anului precedent, sustinuta de vanzarile de produse nealimentare, a anuntat, luni, Institutul National de Statistica (INS). Vanzarile de produse nealimentare au crescut, in ianuarie, cu 29,7% fata de luna corespunzatoare a anului anterior. In cadrul acestei grupe, se remarca o crestere importanta a comertului cu produse textile, imbracaminte, incaltaminte si articole din piele (+157,5%), urmata de produsele farmaceutice si medicale, produsele cosmetice si de toaleta (+82,4%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a inregistrat o crestere cu 51,6%, provenind in special de la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule (+71,8%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei in luna ianuarie 2007, a inregistrat o cifra de afaceri cu 14,1% mai mare comparativ cu luna ianuarie 2006, crestere sustinuta de serviciile de spalare, curatare si vopsire a textilelor si blanurilor (+42,1%), urmata de serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare  (+23,6%) si de activitatea agentiilor de voiaj si a tur-operatorilor (+22,9%).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: