BCR: Anumiti clienti vor beneficia de obtinerea unui credit mai usor

Data publicarii: Astazi, 05-03-2007 | Finante-Banci

Anumiti clienti cu venituri peste medie vor obtine, probabil, un credit in conditii mult mai bune, dar nu toti solicitantii vor beneficia de obtinerea unui imprumut mai usor, dupa eliminarea plafonului de creditare, a declarat luni, Lucian Anghel, director in BCR.

Directorul executiv adjunct al Directiei Trezorerie din cadrul BCR, Lucian Anghel crede ca anuntul BNR de a elimina plafonul obligatoriu de creditare este un anunt extrem de important, dar una dintre cele mai importante consecinte ale acestei decizii va fi accea ca "bancile probabil vor realiza o serie de modele automate de scoring, prin care vor incerca sa modeleze profilul fiecarui segment de clienti si vom asista astfel, pentru anumiti clienti, chiar la o mentinere a acestui plafon, deci nu toti clientii trebuie sa se astepte ca reducerea va avea un impact pozitiv asupra lor".

Lucian Anghel este de parere ca acest lucru se va intampla datorita faptului ca in viitor, bancile se vor concentra din ce in ce mai mult pe evaluarea riscului asociat fiecarui client. "In fond, bancile sunt extrem de interesate sa recupereze banii pe care ii plaseaza in credit si vor fi extrem de atente la riscul pe care il reprezinta acordarea unor credite", a explicat Anghel, iar aceasta preocupare a bancilor se va reflecta in special in gradul de usurinta cu care vor fi acordate creditele.

"In ce priveste creditele ipotecarea, pe langa bonitatea clientului, va conta foarte mult profilul garantiei si de asemenea, modalitatea in care acesti clienti reusesc sa obtina venituri", a adaugat Anghel.

Reprezentantul BCR a adaugat ca "din punct de vedere al creditelor nenominalizate, o mare parte a bancilor vor fi extrem de prudente", dar nu a exclus posibilitatea ca anumite banci de dimensiuni mai mici sa faca sa faca anumite concesii din punctul de vedere al evaluarii clientilor, in incercarea de a acapara cota de piata. Totusi, Lucian Anghel s-a declarat convins ca piata se va adapta si la decizia Bancii Centrale de a renunta la aceasta reglementare administrativa.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: