Romania, tara cu cele mai putine femei angajate cu contract temporar

Data publicarii: Astazi, 05-03-2007 | Economie

Romania este unul dintre cele cinci state europene in care rata somajului in randul femeilor este mai mica decat in cazul barbatilor, in timp ce rata europeana a somajului arata ca, in EU27, femeile fara loc de munca sunt cu aproape doua procente mai multe decat barbatii. Potrivit unui studiu dat publicitatii luni, de Eurostat, Romania este printre putinele state din Uniunea Europeana (UE) in care rata somajului in randul femeilor este mai mica decat cea in randul barbatilor.

Astfel, in timp ce rata somajului in Uniunea Europeana era, in ianuarie, de 8,5% pentru femei si 6,7% pentru barbati, la noi doar 6,4% dintre femei erau somere, mai putin cu doua procente decat barbatii. Celelalte tari europene in care numarul somerilor barbati il depaseste pe cel al femeilor sunt Irlanda, Letonia, Lituania si Marea Britanie.

Conform Eurostat, cele mai mari diferente intre somajul in randul femeilor si cel in randul barbatilor se inregistreaza in Grecia (13,3% pentru femei si 5,4% pentru barbati), Spania (11,9% pentru femei si 6,2% pentru barbati) si Republica Ceha (8,6% pentru femei si 5,1% pentru barbati).

Potrivit sursei citate, in prima jumatate a anului 2006, aproape 15% dintre femeile din Uniunea Europeana erau angajate temporar, Romania (1,8%), Estonia (2,2%) si Lituania (2,8%) fiind tarile cu procentul cel mai mic de femei angajate temporar.

Eurostat mai informeaza ca Romania este tara din UE cu cea mai scazuta speranta de viata in randul femeilor. Astfel, daca in 2005 speranta de viata a romancelor era de 75,4 ani, in 2050 se estimeaza ca aceasta va fi de 82 de ani. In 2005, cea mai mare speranta de viata pentru femei era in Spania (83,9 ani), urmand ca, in 2050, cea mai ridicata speranta de viata sa o aiba femeile din Franta (89,1 ani).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: