Pauzele in activitate si depunerea CV-ului la directorul general te pot lasa fara job-ul visat

Data publicarii: 08-03-2007 | HR/Cariere

Anuntul de recrutare parca a fost facut pentru tine, conditiile ti se potrivesc manusa si, totusi, job-ul iti este "suflat" de altcineva. Care sunt principalele motive care fac, dintr-un candidat ideal, marele perdant? Raspunsul ne este oferit de specialistii in recrutare, care sustin ca sunt cateva greseli la depunerea CV-ului care ii determina pe cei care se ocupa de recrutare nici sa nu-l mai cheme la interviu pe candidatul respectiv, noteaza Gandul.

My job a publicat, de curand, o lista cu cateva dintre cele mai intalnite greseli la care atat candidatii, cat si recrutorii trebuie sa fie atenti, inca din momentul in care se trimite CV-ul. "Uneori, cele mai simple greseli fac diferenta intre doi candidati relativ asemanatori ca evolutie profesionala si pregatire teoretica. Oportunitatile dispar inainte ca primul telefon sa fie dat", spun specialistii My job.

Prima greseala tine de calea pe care se depune CV-ul: candidatii care respecta calea ceruta in anunt pentru a depune CV-ul sau scrisoarea de intentie demonstreaza abilitati de cooperare si de intelegere a culturii organizatiei. "In caz contrar, se pot trage cel putin doua concluzii despre candidati: fie nu sunt atenti, fie nu stiu sa respecte instructiunile primite", este prima bila neagra pe care un candidat o poate primi.

Depunerea CV-ului fara informatiile financiare cerute nu constituie un avantaj, asa cum cred majoritatea candidatilor, ci un dezavantaj deoarece acest lucru este considerat ca un punct slab al viitorului salariat, care nu ofera informatiile cerute.

Atunci cand exista pauze in activitate, acest lucru trebuie explicat cat mai bine. Potrivit specialistilor, "candidatii corecti explica in scrisoarea de intentie care a fost cauza acestor pauze in activitate. In caz contrar, este normal sa va puneti intrebarea: "Ce nu este OK la acest candidat?"

Tot pe lista de greseli se afla si depunerea candidaturii la viitorul sef sau la directorul general. Acest lucru este considerat ca un mare minus, deoarece candidatul nu intelege rolul departamentului de HR. Este adevarat, spun specialistii My job, ca sunt chiar recrutori care ii sfatuiesc pe candidati sa aplice direct catre managerii superiori pentru a evita astfel filtrul HR, insa acest lucru trebuie pus in aplicare atunci cand candidatul doreste cu orice pret sa lucreze in acea companie si nu cand se publica un anunt de recrutare.

Cele mai frecvente greseli intalnite la trimiterea CV-ului:

-scrisori de intentie nepersonalizate

-CV-uri sau scrisori de intentie cu greseli gramaticale

-depunerea candidaturii la pozitii pentru care candidatul este supra/subcalificat

-un CV prea lung

-informatii care demonstreaza lipsa de orientare spre rezultate

-prea putine informatii

-includerea datelor care il arata prea tanar sau prea batran pentru postul respectiv

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: