ANRCTI aloca noi resurse de numerotatie pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa si mobila

Data publicarii: 09-03-2007 | IT&C

ANRCTI a alocat noi resurse de numerotatie pentru furnizarea de servicii de telefonie companiilor Canal S, Cosmote, Orange, Teletehnic, UPC  si Vodafone, se arata intr-un comunicat de presa remis Banknews.ro. Conform licentei acordate de ANRCTI, Orange a solicitat si a primit dreptul de a utiliza 1 milion de numere nationale non-geografice pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa, din domeniul 0Z=03, la nivelul national. Acest lucru se intampla dupa ce, in luna noiembrie 2006, compania Vodafone a primit la randul ei dreptul de a utiliza 1 milion de numere nationale non-geografice si 500.000 de numere nationale geografice din domeniul 0Z=03, pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa.

In plus fata de resursele alocate in prealabil, companiei Vodafone i-au fost alocate 1 milion de numere nationale din domeniul 0Z=07, iar Cosmote a primit dreptul de a utiliza 1 milion de numere nationale pentru servicii de telefonie mobila.

Compania Teletehnic, care a solicitat a doua oara resurse de numerotatie, a primit dreptul de a utiliza 370.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa. De asemenea, companiei UPC Romania i-au fost alocate 130.000 de numere din domeniul 0Z=03, la nivelul judetelor Suceava, Iasi, Galati, Buzau, Braila, Constanta, Prahova, Hunedoara, Timis, Bistrita-Nasaud, Cluj, Harghita si in Bucuresti.

Compania Canal S a solicitat si a primit dreptul de a utiliza 400.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa, la nivelul a 39 de judete ale tarii si in Bucuresti.

Resursele de numerotatie alocate pana in prezent de ANRCTI pe baza  procedurii de alocare a licentelor de utilizare a resurselor de numerotatie au depasit valoarea de 73,5 de milioane din care 55,3% reprezinta resursele alocate pentru servicii de telefonie fixa, iar 43,5% resurse alocate pentru servicii de telefonie mobila.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: