Peste 300.000 de microintreprinderi, asociatii si fundatii creditate de stat pe banii salariatilor

Data publicarii: 12-03-2007 | Economie

Fiscul face, incepand cu acest an, un cadou nesperat microintreprinderilor, dar si persoanelor fizice, asociatiilor, fundatiilor si altor entitati fara scop patrimonial: toate impozitele si taxele aferente veniturilor din salarii pot fi platite semestrial, respectiv anual.

Conform alin. 7 - nou introdus in cadrul art 109. din Codul de procedura fiscala -, aceasta noua prevedere reprezinta o derogare de la dispozitiile legale privind termenele de plata, astfel ca "impozitele si contributiile aferente veniturilor din salarii se platesc trimestrial, pana la data de 25 a lunii urmatoare trimestrului de catre contribuabilii persoane juridice care au statut de microintreprindere, precum si de catre persoanele fizice care desfasoara activitati independente".

Ceva mai norocoase in ce priveste termenul de plata sunt asociatiile, fundatiile sau alte entitati fara scop patrimonial care trebuie sa achite toate aceste impozite si contributii anual, "pana la data de 25 inclusiv a lunii ianuarie a anului urmator". Altfel spus, ceea ce pana acum constituia infractiune, respectiv folosirea banilor opriti pe statul de plata de la angajat, binecunoscutul "stopaj la sursa", devine o modalitate de finantare pe termen scurt de catre stat a afacerilor sutelor de mii de microintreprinderi existente in Romania.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: