Deschiderea de noi sucursale, cap de lista in prioritatile bancilor

Data publicarii: 15-03-2007 | Finante-Banci

Investitiile bancilor se directioneaza inspre extinderea unitatilor bancare. O mai buna "vizibilitate" in teritoriu le-ar putea oferi o paleta mai larga de clienti. Cu toate ca cele mai vizate orase sunt cele mari, nu sunt ocolite nici localitatile cu pana la 20.000 de locuitori. Bancherii au de ales: ori se focalizeaza pe consolidarea pozitiei in marile orase, ori se orienteaza spre o prezenta mai buna in teritoriu. Oricum, planuri mari exista, iar investitiile curg!

Chiar daca in ultimul timp lumea bancara "clocoteste" pentru a pune la punct noi reguli interne cu privire la creditare, planurile de viitor facute de banci nu sunt afectate. Deschiderea unor noi sedii se afla printre prioritatile anului 2007.

Un lucru este cert, iar opinia este impartasita de toti cei care activeaza in acest sector: Romania rurala este deficitara pe acest segment.

Volksbank Romania va deschide peste 130 sucursale pana la sfarsitul anului, urmand sa detina cel putin 100 de parteneriate in sistem franciza, potrivit datelor furnizate de banca. Volksbank are 87 de sucursale proprii, fiind reprezentata in toate cele 42 de judete ale tarii. Numarul partenerilor in sistem franciza a crescut si el, ajungand la un total de 55.

Dupa implementarea unui nou sistem de reorganizare, BCR vrea si expansiunea si optimizarea retelei de unitati teritoriale, respectiv cresterea, pana in anul 2009, a numarului de unitati de la 478 in prezent pana la aproximativ 700.

Numarul total de unitati ale Bancii Romanesti ajunge la 78, din care 27 sunt situate in Bucuresti. "In acest an planificam sa deschidem alte 70 de noi sucursale, astfel incat reteaua bancii sa ajunga la 150 de unitati. Luam in considerare infiintarea de sucursale in orasele unde nu suntem inca prezenti, dar avem ca scop si intarirea prezentei noastre in orasele unde operam deja" afirma Andreas Maragkoudakis, directorul general al Bancii Romanesti.

Incepand din martie, reprezentanta din Bucuresti a Bancii Transilvania a devenit Centru Regional. Acesta va coordona cele 50 de unitati operationale si peste 700 de salariati. Oficialii Bancii Transilvania sustin ca pana la sfarsitul anului 2007, vor mai deschide in Capitala cel putin 10 unitati. "In ultimul an de zile ne-am dublat reteaua in Bucuresti, ajungand pe locul 5 ca numar de unitati, insa ne dorim sa fim pe primul loc", a declarat Andrei Dudoiu, Director Executiv Bucuresti, Banca Transilvania.

Integral in Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: