UE va emite o moneda de doi euro cu ocazia aniversarii Tratatului de la Roma

Data publicarii: 17-03-2007 | Finante-Banci

O noua moneda de doi euro va fi emisa in 55 de milioane de exemplare in intreaga Zona euro, cu ocazia celebrarii a 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, a anuntat vineri ministrul francez pentru afaceri europene Catherine Colonna, citata de AFP. Caracteristica sa este ca va avea un desen identic pe fetele nationale, o reprezentare a Tratatului de la Roma - care a fondat Comunitatea Economica Europeana - semnat in 25 martie 1957. Inscriptia de pe moneda va fi in limba fiecarei tari in care va fi emisa.

Colonna a salutat aceasta "actiune puternica si tangibila a unitatii Europei", precizand ca noua moneda va fi emisa in 9,4 milioane de exemplare in Franta. Emisiunea la scara mare va fi lansata in aprilie si vor fi disponibile cate un milion de exemplare pe saptamana.

"Va fi prima moneda aniversara emisa in Franta de la adoptarea euro", a afirmat ministrul.

Colonna a trecut in revista diferitele manifestatii organizate in Franta cu ocazia aniversarii Tratatului de la Roma, ca publicarea unui timbru de 0,54 eurocenti, in cinci milioane de exemplare, reprezentand mai multe siluete tinandu-se de mana, pe care scrie "Tratatul de la Roma, 1957 - 2007".

Un film intitulat "Ne-am urat atat de mult" va fi difuzat pe France 3 in 24 martie. In rolul principal va fi Sarah Biasini, fiica lui Romy Schneider, interpretand rolul unei tinere frantuzoaice care se indragosteste de un german. Actiunea se petrece la inceputul anilor 1950, cand se faceau primii pasi in construirea Comunitatii Economice Europene.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: