Soferii vor suporta o parte din daune, chiar daca au polita CASCO

Data publicarii: 20-03-2007 | Auto

Pentru a nu mai avea pierderi, asiguratorii intentioneaza sa scumpeasca politele pentru segmentul auto, noteaza Adevarul. In conditiile cresterii daunei medii pe segmentul auto, de la 350 de euro in 2002 la 550 de euro in 2005, societatile de asigurari din Romania isi propun noi strategii pentru a nu mai iesi in paguba.

"Competitia de pe piata romaneasca a asigurarilor auto a dus la ignorarea normelor de prudentialitate si folosirea unor tarife foarte mici si, prin urmare, asiguratorii au adus anul trecut bani pentru a mentine marja de solvabilitate", a declarat Cristian Constantinescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR).

Aportul de capital provenit din asigurarile auto a fost anul trecut de 130 milioane de euro, la nivelul intregii piete. "Circa 90% a fost folosit pentru mentinerea marjelor de solvabilitate si acoperirea pierderilor din anii anteriori, si nu pentru dezvoltare", a mai spus Constantinescu.

Firmele de asigurari sunt tentate sa ceara cat mai putin pe asigurarile auto, ceea ce duce la scaderea profitului si inasprirea competitiei pe piata, considera specialistii din domeniu. In plus, majoritatea companiilor romanesti accepta sa vanda polite fara fransiza (n.r - partea din dauna care ramane in sarcina asiguratului si nu se despagubeste de catre societatea de asigurare).

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: