Lucrarile la Autostrada Bucuresti - Brasov vor continua desi a fost gasit un sit arheologic la kilometrul 55

Data publicarii: 20-03-2007 | Economie

Lucrarile la Autostrada Bucuresti - Brasov vor continua, desi a fost gasit un sit arheologic la kilometrul 55, traseul autostrazii urmand sa ocoleasca zona respectiva, a declarat marti, Dorinel Umbrarescu, patronul UMB Spedition, una din firmele care a castigat contractul pentru construirea tronsonului Moara Vlasiei - Ploiesti. 'Despre unul din situri, cel de la kilometrul 54, se stia deja, acum am descoperit ceva la kilometrul 55,5, dar i-am chemat pe cei de la Muzeul din Prahova, insa nu vor fi probleme pentru ca le vom ocoli si lucrarile vor continua', a spus Umbrarescu.

Ministerul Transporturilor sustine ca, in ciuda informatiilor vehiculate in mass-media, lucrarile vor continua, existand loc pentru ca siturile respective sa fie ocolite fara a fi nevoie de noi despagubiri.

Lucrarile la tronsonul II al autostrazii au fost castigate in noiembrie de consortiul format din companiile Euroconstruct 98, PA&CO International - UMB Spedition si Com-Axa., care si-au impartit cei 42 de kilometri. Prima parte a traseului va fi realizata de Euroconstruct, a doua de PA&CO, si ultima de UMB Spedition.

Lucrarile au inceput pe data de 15 martie si este posibil sa fie finalizate mai devreme decat este preconizat, respectiv martie 2010.

Lucrarea va avea o garantie de trei ani, in aproximativ un an urmand sa fie anuntata si compania care va administra aceasta portiune, ca de altfel intreaga autostrada, ce va lega Bucurestiul de orasul Brasov.

Constructorii vor utiliza 4,3 milioane metri cubi de terasamente, 462.000 tone de mixturi asfaltice, precum si 510.000 metri cubi balast. Tronsonul va fi prevazut cu patru noduri rutiere, precum si cu 1,2 km de poduri si pasaje.

Autostrada Bucuresti-Brasov va fi impartita pe cinci tronsoane, compania care va proiecta si construi primul tronson, cu o lungime de 19,5 kilometri, urmand sa fie anuntata la sfarsitul acestei luni.

Rompres

Ultimele stiri pe BankNews.ro: