Targul de turism al Romaniei va reuni peste 300 de firme din 20 de tari

Data publicarii: 26-03-2007 | Turism

La editia a XVII-a a Targului de Turism al Romaniei, participa peste 300 de firme din 20 de tari. Targul se desfasoara la Complexul Expozitional ROMEXPO, in perioada 29 martie - 01 aprilie, prin participarea tuturor categoriilor de operatori din industria turismului: agentii de turism si turoperatori, hoteluri, pensiuni si statiuni turistice, reprezentanti din alte tari, prestatori servicii de transport, servicii financiare si de asigurari, pregatire profesionala, promovare si marketing turistic.

Fata de editia precedenta, targul se bucura de o crestere a suprafetei totale de expunere cu 15 %, ajungand la 11.000 mp; cresterea participarilor din strainatate a facut posibila organizarea sectiunii internationale intr-un pavilion distinct.

Ca noutate, Targul de Turism al Romaniei va fi structurat pe 3 sectiuni: Sectiunea comerciala - pavilioanele 13-14-15 (agentii de turism si turoperatori), Sectiunea internationala - pavilionul 17 (participari oficiale, colective si individuale din strainatate) si Sectiunea turism intern - pavilionul 16 (hoteluri, pensiuni, turism balnear, turism rural, institutii de turism din Romania). Aceasta sectorizare va facilita un traseu eficient al vizitatorilor in targ in functie de interesul fiecaruia.

"ROMEXPO se preocupa de dezoltarea componentei business a targului si, impreuna cu asociatiile partenere, a stabilit ca prima zi a targului, 29 martie, sa fie dedicata specialistilor. In plus, am transmis peste 30.000 invitatii specialistilor, din care peste 10.000 prin intermediul asociatiilor patronale. De asemenea, este oferita  posibilitatea inregistrarii online a specialistilor prin intermediul site-ului targului. Tot in sprijinul dezvoltarii acestei componente de afaceri, Targul de Turism este completat cu actiuni conexe prin organizarea de conferinte, seminarii, pe teme de actualitate.

Un reper important in programul Targului National de Turism il va constitui Salonul National de Fotografie Turistica. Aceasta manifestare isi propune, ca si la editiile precedente, promovarea tinerilor care dovedesc un real talent in domeniul artei fotografice, crearea, prin intermediul unor work-shopuri, a unui cadru de comunicare intre profesionistii din acest domeniu si tinerii dornici de afirmare, promovarea valorilor si obiectivelor turistice prin intermediul fotografiei ridicata la nivel de arta.", a spus Mariana Dicianu, director Departamentul de Organizare Targuri si Expozitii.

Targul raspunde interesului general al expozantilor, asa cum rezulta si din sondajele de opinie realizate la editia precedenta: dintre expozantii care si-au propus obtinerea de informatii asupra pietei, au realizat acest obiectiv 76%, dintre expozantii care si-au propus noi contacte de afaceri, au realizat acest obiectiv 84%, dintre expozantii care si-au propus consolidarea relatiilor cu partenerii traditionali, au realizat acest obiectiv 82%, iar dintre expozantii care si-au propus obtinerea de noi comenzi de vanzari, au realizat acest obiectiv 78%.

Targul National de Turism poate fi vizitat zilnic, dupa cum urmeaza: in 29 martie, intre orele 10-18, in 30 si 31 martie, intre orele 10-20, iar in ultima zi, intre orele 10-16. Biletul de intrare costa 5 lei.

In premiera, Targul de Turism al Romaniei se va desfasura, in paralel, cu Targul International de Bunuri de Larg Consum - TIBCO si cu Salonul de Sport si Agrement, ceea ce va oferi vizitatorilor o combinatie inedita, din care nu vor lipsi cele mai noi oferte de produse si cele mai atractive si incitante destinatii pentru petrecerea vacantelor si a timpului liber.

AmosNews

Ultimele stiri pe BankNews.ro: