Romexterra Bank lanseaza creditul punte si modifica si conditiile de acordare a creditelor

Data publicarii: 26-03-2007 | Finante-Banci

Romexterra Bank a optimizat oferta produselor de creditare pentru persoanele fizice, respectiv Creditul Favorit 20.000, Creditul Favorit Plus si Creditul Ipotecar, operand modificari la nivelul categoriilor de venituri luate in calcul, volumul si perioada de acordare a creditelor, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

De asemenea, portofoliul bancii a fost extins prin lansarea creditului-punte, menit sa faciliteze achizitionarea sau construirea unei locuinte.

* Pentru Favorit 20.000 Euro, credit de nevoi personale acordat fara giranti sau garantii, a fost diversificata categoria de venituri luata in calcul in vederea stabilirii capacitatii de rambursare a clientului. Acest credit este disponibil si in Euro si se acorda pe o perioada de maxim 10 ani.

* Pentru Favorit Plus, credit de nevoi personale cu garantie ipotecara, volumul maxim al creditului a fost majorat cu 50% pana la 150.000 Euro,  a fost extinsa perioada de creditare de la 25 la 30 ani, iar varsta maxima a imprumutatilor la scadenta finala a creditului s-a majorat de la 65 la 70 de ani. Dobanda variabila: 6,95 %

* In cazul creditului ipotecar, a fost extinsa perioada de creditare de la 25 la 35 ani, iar varsta maxima a imprumutatilor la scadenta finala a creditului s-a majorat de la 65 la 70 de ani. Dobanzile creditului ipotecar sunt avantajoase si variabile: 8,95% Ron si 5,95% Euro.

Creditul punte este un produs nou in portofoliul bancii. Acesta se adreseaza oricarei persoane ce detine in proprietate un imobil pe care intentioneaza sa-l vanda in scopul achizitionarii/construirii unui imobil mai spatios sau cu o valoare de piata mai mare.

In aceasta situatie, banca acorda un credit punte de maxim 75% din valoarea de piata a imobilului detinut, urmand ca diferenta sa fie acordata printr-un credit ipotecar. Imobilul detinut poate fi si in proprietatea unui membru al familiei care locuieste si gospodareste impreuna cu solicitantul de credit.

Rambursarea creditului punte se va face integral intr-o singura transa, in intervalul de pana la 1 an de la data contractarii creditului, din suma rezultata in urma vanzarii imobilului sau din alte disponibilitati ale clientului.

Dobanzile creditului punte acordat in Lei sau Euro sunt 0%, percepandu-se doar un comision initial de 11% Ron si 9% Euro.

Pentru toate produsele mentionate, Romexterra Bank a extins categoriile de venituri luate in calcul pentru determinarea capacitatii de rambursare a clientilor, respectiv: salarii, pensii, contracte de munca pentru fractiune de norma, contracte de management, activitati independente - profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala, activitati comerciale -, conventii civile de prestari servicii, chirii, dividende, drepturi de autor, activitati sportive, navigatori etc.

Pentru creditele Favorit Plus si Ipotecar, veniturile luate in calcul pentru determinarea capacitatii de rambursare includ si veniturile realizate in strainatate de cetateni romani, precum si veniturile obtinute in Romania de cetateni straini.

Produsele oferite de Romexterra Bank pot refinanta creditele sotului/sotiei solicitantului de credit, aflate in derulare la alte banci/institutii financiare si pot fi contractate la oricare dintre cele 61 unitati teritoriale ale bancii.

Romexterra Bank, membra a grupului financiar MKB-Bayerische Landesbank, a inregistrat, la finele anului trecut, un profit brut de 24,4 milioane lei (echivalentul a 7,2 milioane Euro), respectiv un profit net de peste 22 milioane lei (echivalentul a 6,5 milioane Euro), in crestere neta cu 11,3% fata de anul 2005.

Activele totale ale bancii au urcat anul trecut la 1,2 miliarde lei (echivalentul a 360,8 milioane Euro), in crestere cu 15,8% fata de valoarea inregistrata la finele anului 2005.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: