Actionarii minoritari ai BA-CA ar putea primi 129,4 euro/actiune de la UniCredit

Data publicarii: 26-03-2007 | International

UniCredito Italiano S.p.A. (UniCredit) si consiliul director al Bank Austria Creditanstalt AG (BA-CA) au fixat, luni, nivelul compensarii in bani a micilor actionari la 129,4 euro/actiune pentru preluarea integrala a pachetului de actiuni de 3,65% din capitalul social al BA-CA. Oferta de compensare vizeaza 3,65% din capitalul social al BA-CA (7.374.016 actiuni din totalul actiunilor BA-CA de 202.031.740), iar valoarea de compensare pentru pachetul minoritar este aproape 950 milioane euro.

UniCredit detine 96,4% din actiunile BA-CA, iar actionarii celei din urma se vor intalni pe 3 mai pentru aprobarea operatiunii de preluare a pachetului de 3,65% din actiunile aflate in posesia actionarilor minoritari.

Nivelul de compensare a fost stabilit pe baza opiniei evaluatorului Deloitte Valuation Services GmbH. Auditorul independent stabilit de curtea comerciala competenta din Viena, TPA Horwath Wirtschaftsprüfung GmbH urmeaza sa efectueze, pana la sfarsitul acestei saptamami, un raport asupra nivelului de compensare, se mai arata in comunicat.

Cele doua banci sunt prezente, in Romania, prin UniCredit Bank Romania si HVB Tiriac Bank, ce urmeaza sa fuzioneze pana la inceputul lunii iunie. UniCredit Romania detinea active de 2,86 miliarde lei (845 milioane euro), la sfarsitul anului trecut, in vreme ce HVB Tiriac Bank avea active de 8,8 miliarde lei (2,6 miliarde euro), in aceeasi perioada.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: