Chiriile la Cathedral Plaza ar putea fi cele mai mari din piata spatiilor de birouri

Data publicarii: 26-03-2007 | Imobiliare

Constructorii Cathedral Plaza nu au stabilit inca pretul final de inchiriere a spatiilor, insa au declarat luni ca cel mai probabil va fi cel mai mare pret de pe piata spatiilor de birouri, a declarat directorul general al Willbrook Management International, Daiana Voicu. Compania britanica Willbrook Management International va termina la sfarsitul acestui an constructia cladirii de birouri Cathedral Plaza, dupa o investitie de 38 milioane euro. In prezent a fost ridicata structura de rezistenta.

Cathedral Plaza va deveni, potrivit reprezentantilor Wilbrook, cea mai inalta cladire de birouri din capitala (75 de metri). Imobilul, cu o intindere de 23.000 de metri patrati de birouri, va avea 18 etaje si va dispune de 250 de locuri de parcare subterana. Cathedral Plaza va oferi doua categorii de spatii. La etajele superioare vor fi birouri, iar cele inferioare, in special la primele doua au ca destinatie centre comerciale si restaurante.

Cladirea a facut obiectul unui scandal intre Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti (ARCB), pe de o parte, si dezvoltatorul si autoritatile locale, pe de alta parte. Clerul romano-catolic acuza Primaria Sectorului 1, Consiliul local Sector 1 Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Ministerul Culturii si Cultelor si Inspectoratul de Stat in Constructii al Municipiului Bucuresti ca au eliberat ilegal o autorizatie de constructie solicitata de firma Millenium Building Development pentru ridicarea unei cladiri de birouri, in imediata vecinatate a Catedralei Sfantul Iosif, cladire ce afecteaza lacasul religios care este inregistrat ca patrimoniu cultural national.

ARCB a solicitat magistratilor sa stopeze lucrarile pana la solutionarea definitiva a procesului in care se se discuta anularea autorizatiei de constructie. Procesul s-a terminat in defavoarea arhiepiscopiei, intrucat instanta a hotarat definitiv si irevocabil ca lucrarile vor continua.

Willbrook Management International are un portofoliu de 5,3 miliarde de euro dezvoltat pe pietele a 12 economii emergente din centrul si estul Europei. Compania a fost infiintata in urma cu aproximativ 20 de ani si este prezenta de circa zece ani pe piata romnaneasca. In prezent dezvolta in Romania investitii de peste 1,2 miliarde euro.

NewsIn