Ministerul Transporturilor va incepe constructia a 70 de bazine de inot in vara

Data publicarii: 26-03-2007 | Economie

Constructia a 70 de bazine de inot olimpice, de polo si scolare va incepe din vara acestui an, fiind vorba de un nou program care va fi lansat de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), a declarat ministrul delegat pentru lucrari publice, Laszlo Borbely.

Astfel, vor fi construite zece bazine olimpice, 20 semi-olimpice pentru polo si 40 de piscine scolare.

"In acest an vom demara mai multe programe, printre acestea numarandu-se cel pentru constructia bazinelor de inot. Vom incepe constructia a 70 de bazine de inot din vara acestui an", a declarat, ministrul delegat.

Programul se va derula prin intermediul Companiei Nationale de Investitii, urmand sa se construiasca trei tipuri de bazine. Mai exact, bazine olimpice cu zece culoare, destinate oraselor cu peste 150.000 de locuitori, care vor include si un bazin didactic pentru antrenament si bazine de polo, destinate localitatilor cu o populatie cuprinsa intre 35.000 si 150.000 locuitori, care vor include si un bazin didactic pentru antrenament. In localitatile cu pana la 35.000 locuitori vor fi construite bazine didactic-scolare. Bazinele vor fi construite tinandu-se cont de recomandarile Feredatiei Romane de Polo si Federatiei Internationale de Natatie Amatoare. Finantarea se va face de la bugetul de stat si cele al consiliilor locale.

Din estimarile facute de MTCT, un bazin olimpic, care va fi folosit mai ales pentru competitiile internationale, va costa, in medie, patru milioane de euro. Pentru un bazin semiolimpic se vor cheltui 2,2 milioane de euro. Bazinul scolar va fi construit fie langa sala de sport, fie separat de aceasta si va costa intre 730.000 si 800.000 de euro. Programul pentru constructia celor 70 de bazine va beneficia de un buget de 116 milioane de euro.

NewsIn