Top Capital: Nadia Comaneci si avocata Ana Diculescu-Soava, cele mai de succes romance

Data publicarii: Astazi, 27-03-2007 | Media

Gimnasta Nadia Comaneci si avocata Ana Diculescu-Soava, senior partner al casei de avocatura NNDKP, impart prima pozitie in "Top 100 femei de succes" realizat de revista "Capital" si prezentat marti intr-o conferinta de presa. Cele doua romance de succes au obtinut fiecare cate 48 de puncte in clasamentul "Capital". Podiumul celei de-a patra editii este completat de omul de afaceri Camelia Sucu, actionar al grupului Mobexpert, care a obtinut 45,75 de puncte, iar pe pozitia a patra se afla Georgiana Pogonaru, manager general al Romcolor 2000.

Clasamentul este completat, in ordine, de medicul primar Mihaela Leventer, psihologul Aurora Liiceanu, Irina Cajal, consilier diplomat in Ministerul Afacerilor Externe, Virginia Gheorghiu, director general adjunct al BERD, Mariuca Talpes, manager eContent Solutions, Softwin, Ana Maria Mihaescu, seful misiunii IFC in Romania si director general al Pasmatex.

Directorul editorial al revistei "Capital", Ionut Popescu, a declarat, in cadrul conferintei de presa, ca "Top 100 femei de succes" este cel mai controversat clasament al revistei. "Cert este ca niciun alt top editat de noi nu naste atatea controverse ca si acesta. Anul trecut am spus ca topul 100 femei de succes nu este si topul celor mai fericite 100 de femei din Romania. Sunt convins ca si topul din acest an va starni multe discutii", a declarat directorul editorial al revistei "Capital".

Criteriile care au stat la baza realizarii topului sunt aceleasi ca si anul trecut. "Reusita din 2006" a avut o pondere de 50%, "cariera" si "implicarea sociala" au cantarit cate 15%, iar cate 10% au revenit criteriilor "notorietate" si "situatie financiara".

Clasamentul reuneste personalitati din diferite domenii de activitate, afaceri, management, arta, cultura, medicina, sport, politica, relatii publice si publicitate.

Anca Boagiu este singurul politician din clasamentul femeilor de succes

Ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, este singura femeie din politica romaneasca prezenta in "Top 100 femei de succes" in care s-a plasat pe locul al paisprezecelea.

Anca Daniela Boagiu a obtinut un total de 41,75 de puncte si ocupa pozitia a paisprezecea in ierarhia care reuneste femeile de succes din Romania, in anul 2006. Ministrul Integrarii Europene a obtinut 9,5 puncte pentru cariera, 9 puncte pentru notorietate, 3,75 puncte pentru situatia financiara, 6 puncte pentru implicarea sociala si 9,5 puncte pentru reusitele din anul 2006. Boagiu este singura reprezentanta a politicii romanesti in topul revistei "Capital", ierahie in care se mai afla si Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, care opcupa locul 61, cu un total de 35,81 de puncte.

"Top 100 femei de succes" este realizat de revista "Capital" si se afla la cea de-a patra editie. Topul a fost tiparit in 68.000 de exemplare care sunt distribuite separat sau impreuna cu revista "Capital".

Revista "Capital" mai realizeaza si "Top 300 - Cei mai bogati romani", ajuns la cea de-a cincea editie, si "Top 100 de companii pentru care sa lucrezi", ajuns la a doua editie.

Saptamanalul "Capital" este editat de grupul elvetian Ringier, cel mai mare editor de presa scrisa din Romania. Acesta mai detine publicatii si in Elvetia, Serbia, Slovacia, Republica Ceha, Ungaria, China, Indonezia si Vietnam. Ringier a intrat pe piata mass-media din Romania in anul 1992 prin achizitia de actiuni la saptamanalul economic "Capital". Ulterior, compania si-a crescut portofoliul cu alte 15 publicatii, printre care "Evenimentul zilei", "Libertatea", "Libertatea pentru femei", "ProSport", "Compact", "Unica", "Bravo" si "TV Satelit". Ringier Romania este proprietarul si a 25% din societatea care detine postul de televiziune Kanal D.

NewsIn