Firmele care vor bani de la UE pentru competitivitate pot depune proiecte din septembrie

Data publicarii: 28-03-2007 | Economie

Companiile interesate sa acceseze fonduri europene destinate programului de crestere a competitivitatii produselor industriale vor putea trimite proiecte cel mai probabil dupa 1 septembrie, a declarat secretarul de stat din MEC, Eugen Tapu-Nazare. "Toate documentele si programele pe care trebuia sa le intocmim, le-am intocmit si trimis in februarie la Comisia Europeana spre aprobare. De obicei, dureaza in jur de patru luni pana cand Comisia isi spune punctul de vedere", a spus secretarul de stat din Ministerul Economiei si Comertului (MEC).

Potrivit oficialului responsabil de politica industriala a Romaniei, "un termen realist" de la care companiile pot trimite spre aprobare proiecte pentru care doresc finantare europeana, este 1 septembrie 2007.

Acesta a mai aratat ca "niciun stat membru din cele 27 nu a putut accesa fonduri inainte de jumatatea anului in care a aderat".

Eugen Tapu-Nazare a mai afirmat ca decalajele pe care le inregistreaza Romania fata de tarile dezvoltate ale UE, nu arata ca "produsele romanesti nu sunt competitive".

Pentru cresterea competitivitatii produselor industriale, Romania ar urma sa primeasca de la Uniunea Europeana, in  perioada 2007-2013, peste 2,55 miliarde de euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: