Firmele din Bucuresti si Ilfov vor depune declaratiile fiscale on-line din 15 aprilie

Data publicarii: 28-03-2007 | Finante-Banci

Companiile din Bucuresti si Ilfov vor putea depune, incepand cu 15 aprilie 2007, declaratiile privind obligatiile de plata la buget, in forma electronica in sistem on-line, a anuntat, miercuri, presedintele interimar al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Daniel Chitoiu. ANAF intentioneaza sa aplice programul electronic pentru depunerea declaratiilor de catre contribuabilii persoane juridice, la nivel national. In prima faza, dora companiile din Bucuresti si Ilfov vor putea beneficia de acest sistem.

Firmele trebuie sa obtina mai intai un certificat digital de inregistrare pentru a accesa sistemul electronic. Certificatul va fi dat gratuit si nu va putea fi folosit decat pentru depunerea declaratiilor, iar reglementarile vor fi similare cu cele din cazul semnaturii electronice. Pentru a primi certificatul digital de inregistrare, agentii economici trebuie sa se prezinte la administratiile financiare pentru a face dovada identitatii.

Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti intentioneaza sa demareze si un program de eliberare a electronica a certificatelor de atestare fiscala si a cazierelor fiscale.

In prezent, contribuabiliI pot depun declaratiile fiscale in format electronic, pe discheta.

NewsIn