Borbely Laszlo le cere primarilor sa dea locuinte si medicilor si profesorilor

Data publicarii: 30-03-2007 | Imobiliare

Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Borbely Laszlo, a declarat vineri, la Tg. Mures, ca este nemultumit de numarul mic de locuinte construit de primarii, si ca ar fi bine ca primarii sa dea locuinte si medicilor si profesorilor care se stabilesc in localitati mici.

"Daca au un stoc de 10 locuinte, sa zicem, ar putea da una medicului sau profesorului, chiar daca nu au cate cinci copii. Trebuie sa fim putin mai flexibili la criterii, fara sa dam posibilitatea sa abuzeze de aceste criterii", a spus ministrul, referindu-se la problema alocarii locuintelor sociale. Borbely a adaugat ca astfel creste interesul unor categorii de specialisti sa se mute in localitatile mai mici.

"Am o lista exacta a primariilor care nu au facut acest lucru. Am vrut sa trag un semnal de alarma ca trebuie sa vina si ei cu bani. Evident ca nu se compara o primarie a unui sector din Bucuresti cu o primarie ca Tarnaveni sau Sovata. Primarii nu trebuie numai sa intinda mana si sa astepte totul de la bugetul de stat. Noi venim in sprijinul lor, cu programe, cu fonduri in completare, dar primarii nu trebuie sa se prevaleze mereu de banii din fondul de stat", a spus Borbely.

In ceea ce priveste locuintele sociale, Borbely a spus ca acestea se pot da unui segment foarte restrans de persoane, in general cele care au venituri mici.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: