Credit Suisse da in judecata trei creditori ipotecari si cere peste 30 milioane dolari

Data publicarii: 31-03-2007 | International

O filiala a Credit Suisse da in judecata trei institutii financiare care lucreaza in piata creditelor ipotecare, specializate in clientela cu risc mai mare, pentru despagubiri de peste 30 de milioane de dolari si ii acuza ca au incalcat obligatiile contractuale, informeaza Reuters. DLJ Mortgage Capital, o filiala a Credit Suisse care preia imprumuturile ipotecare de la creditori acuza, in procese separate, ca Sunset Direct Lending LLC si Infinity Home Mortgage au incalcat intelegerile de rascumparare a imprumuturilor pe care le-au vandut cater DLJ.

DLJ urmareste sa recupereze aproape 24 de milioane de dolari de la Sunset si trei milioane de dolari de la Infinity.

Potrivit acuzatiilor formulate de Credit Suisse, creditorii au incalcat intelegerile de a rascumpara imprumuturile, in urma unor probleme de neplata a datoriilor. In proces sunt invocate clauze care obliga la recuperarea datoriilor, in cazul in care debitorii sunt restanti pentru mai mult de 30 de zile din primele trei luni de plata a ratelor pentru imprumut.

DLJ a dat in judecata si Netbank, acuzand compania ca a esuat sa ofere fonduri si informatii despre creditele pe care le-a vandut apoi DLJ. Credit Suisse solicita, in acest proces, alte patru miliarde de dolari ca daune.

Cele trei procese, inaintate unui tribunal din New York, ar putea reprezenta un nou capitol in criza de pe piata creitelor  ipotecare acordate clientilor cu grad mai mare de risc, unde imprumuturile neperformante sunt o amenintare atat pentru creditori, cat si pentru companiile de pe Wall Street care se imprumuta.

Financial Times a relatat, tot vineri, ca o filiala a BearStearns a intentat un proces 70 de milioane de dolari impotriva unui creditor.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: