CEC Galati a cerut judecarea in secret a unui proces in care banca a prejudiciat 41 de oameni

Data publicarii: 31-03-2007 | Finante-Banci

CEC Galati a cerut de curand judecarea in sedinta secreta a cauzei privind un prejudiciu de 608.400 lei cauzat de banca unui numar de 41 de sateni din comuna Corod, noteaza Gandul. Cererea CEC a dat nastere la nemultumiri in randul pagubitilor, care au banuiala ca vor fi pacaliti a doua oara, dupa ce o casiera a bancii s-a folosit de naivitatea lor. Dupa cum reiese din rechizitoriul intocmit de un procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Galati, angajata CEC Elena Hriscu si-a insusit timp de trei ani depunerile satenilor din Corod, folosindu-se de stampila cu insemnele bancii si de contracte de depunere xeroxate dupa cele originale.

Fara niciun control din partea administratiei CEC Galati, Elena Hriscu a eliberat chiar si dobanzi pentru sumele operate de la cei inselati. Dupa ce casierita a fost prinsa, CEC a refuzat sa restituie sumele cu care cei 41 de sateni au fost prejudiciati, chiar daca angajata bancii a folosit stampila originala a institutiei. In loc sa recunoasca sumele din contractele cu insemnele si apoi sa se indrepte impotriva propriei angajate, asa cum ar fi fost normal, deoarece Elena Hriscu a actionat in calitate de lucrator al bancii comerciale, reprezentantii CEC prefera sa-si taraie clientii prin procese.

Majoritatea celor inselati sunt batrani care au pierdut si ultimele economii, sumele escrocate variind intre 90 milioane lei vechi si 590 milioane lei vechi de persoana. Mai mult, se pare ca suma totala a prejudiciului este cu mult mai mare, pentru ca multi dintre pagubiti sunt plecati la munca in strainatate si nu au aflat inca de prejudiciul produs.

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: