45,7 milioane de carti de credit ar putea fi jefuite in orice clipa

Data publicarii: 31-03-2007 | Finante-Banci

Cumparatorii magazinelor TKMaxx, un lant de desfacere en-detail care are sute de magazine de confectii in Statele Unite, Canada, Marea Britanie si Irlanda, au fost rugati ieri sa-si verifice cheltuielile de pe cartile de credit, noteaza Adevarul. Proprietarii magazinelor au recunoscut ca intreaga baza de date a retelei TKMaxx, in care au fost introduse informatii confidentiale de pe 45,7 milioane de carti de credit, a fost "penetrata" de hackeri si, prin urmare, banii de pe cartile de credit ar putea fi furati de raufacatori in orice moment.

In plus, toate informatiile personale ale unui numar de 455.000 de clienti - care au beneficiat de credite - au fost, de asemenea, compromise. Retailerul american TJX, care este si actionar principal la TKMaxx, a recunoscut ca aceasta ar putea fi cea mai mare frauda din istoria cartilor de credit si a avertizat clientii ca inca nu s-au descoperit persoanele care au pus la cale furtul datelor. TJK roaga clientii sa fie vigilenti si, eventual, sa-si schimbe cartile de credit inainte de a fi furati.

La sfarsitul anului trecut, magazinele TKMaxx au oferit reduceri spectaculoase de sarbatori, in Marea Britanie, ceea ce a marit considerabil numarul clientilor acestui lant de magazine. Conform primelor investigatii, furturile din bazele de date ar fi putut incepe inca din iulie 2005.

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: