Bursa din Sibiu vrea sa intermedieze sase milioane de contracte futures in 2007

Data publicarii: 02-04-2007 | Finante-Banci

In primului trimestru din acest an pe piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate peste 1,44 milioane contracte, ceea ce reprezinta 93,10% din volumul primului semestru al anului trecut si aproape dublu fata de perioada similara din 2006, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

"Dezvoltarea spectaculoasa a BMFM Sibiu a continuat si in primul trimestru din acest an, a declarat presedintele sau,  Teodor Ancuta. O contributie esentiala a avut-o luna martie care, prin volumul si valoarea corespunzatore, se plaseaza pe locul al treilea intre cele mai bune perioade de tranzactionare. Rezultatele ne indreptatesc sa tintim tranzactionarea in acest an a unui volum echivalent cu cel realizat cumulat in cei 9 ani anteriori de experienta, peste 6 milioane de contracte, devenind astfel cea mai puternica bursa de derivate din sud-estul Europei".

Luna trecuta au fost tranzactionate aproximativ 600.000 contracte futures si optiuni, in crestere cu 56,11% comparativ cu luna precedenta, valoarea contractelor reprezentand echivalentul a 443,4 milioane de euro. In raport cu martie 2006, s-a inregistrat o crestere de 607,47% in cazul optiunilor si cu 62,56% in cel al contractelor futures.

Intr-un top al recordurilor istorice la BMFM Sibiu, martie 2007 ocupa locul al treilea, fiind devansata de octombrie si noiembrie 2006.

In martie, cel mai activ intermediar de la Sibiu a fost Broker Cluj

Luna trecuta cel mai activ intermediar din piata la termen de la Sibiu a fost societatea de brokeraj SSIF Broker Cluj, care s-a mentinut pe prima pozitie in topul intermediarilor, volumul de transfer realizat ridicandu-se la 184.611 contracte.

Pozitia secunda a fost ocupata, ca si in precedentele doua luni ale acestui an, de SSIF Vanguard din Bucuresti cu 132.386 contracte, pentru ca pe locul al treilea sa se plaseze, la fel ca in ianuarie si februarie, sibienii de la SSIF Carpatica Invest cu 89.536 contracte.

Printre societatile cu evolutii bune s-au mai aflat SSIF Eastern Securities cu 82.678 contracte, care s-a situat pe pozitia a patra a topului lunar. In urma acestora s-a situat SSIF BT Securities, care a "castigat" patru locuri fata de luna precedenta.

S-au mai remarcat SSIF Interdealer Capital, SSIF Estinvest, SSIF GM Invest SA Bucuresti si SSIF Nova Invest.

In martie pe piata futures au fost activi un numar de 40 de intermediari.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: