Neogen: Peste 60% dintre angajati spun ca nu vor primi nicio prima de Paste

Data publicarii: 02-04-2007 | HR/Cariere

Peste 60% dintre angajatii intervievati de Neogen sustin ca nu vor primi nimic de Paste, 20% spun ca vor beneficia de prime mai mici de 500 de lei, in timp ce numai sase procente considera ca primele vor fi mai mari de 500 de lei, potrivit unui sondaj Neogen, efectuat intre 28 martie si 2 aprilie. Zece procente din respondenti cred ca vor primi zile libere drept cadou pentru Paste, iar 2% cred ca produsele traditionale vor constitui cadoul pe care il vor primi de la angajatori, mai arata studiul.

Cei mai multi dintre cei intervievati - 62% - au declarat, insa, ca nu cred ca vor primi ceva de Paste. De asemenea, 20% sustin ca vor primi sub 500 de lei, iar numai sase procente declara ca vor beneficia de peste 500 de lei.

Sondajul cu intrebarea "Ce fel de prime si beneficii primiti de Paste?" a fost realizat in perioada 28 martie-2 aprilie de BestJobs, pe un esantion de 820 de persoane.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, in luna aprilie a anului 2006, salariile au crescut in medie cu 1,3% fata de luna martie 2006, in timp ce de Craciun, in luna decembrie 2006 cresterea salariilor a fost de peste 22 de procente.

Diferenta se explica, pe de o parte, prin acordarea, in luna decembrie a celui de-al treisprezecelea salariu in domeniul bugetar, iar, pe de alta, prin faptul ca majoritatea angajatorilor din sectorul privat prefera sa acorde prime pentru rezultate la nivel semestrial in locul primelor de Paste.

NewsIn