Arhiva » Mai 2006 » 17 Mai 2006

Toate stirile publicate in data de 17 Mai 2006 | 19 de inregistrari

 • Veniturile din depozitele bancare sub 10.000 RON - scutite de impozitare

  Cel putin asa arata varianta finala de modificare a Codului Fiscal. Asa ca, de la 1 ianuarie 2007, veniturile din dobanzile din depozitele bancare la termen in limita a 10.000 de lei vor fi scutite de la plata impozitului.

 • Lupta declaratiilor naste legi

  Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, dezminte afirmatiile liderului Partidului Conservator, Dan Voiculescu, privind existenta unei intelegeri in legatura cu reducerea TVA la alimentele de baza. Vladescu declara ca Executivul nu agreaza nici una dintre solutiile privitoare la reducerea TVA...

 • Strategii de investitii (7)

  Exista trei mari concepte (curente) investitionale: value investing, growth investing, iar cel de-al treilea imprumuta elemente de la ambele, reprezentand o cale de mijloc intre cele doua (GARP Investing). In cele ce urmeaza vom prezenta caracteristicile principale ale celor trei tipuri  de strategii.

 • Top Fonduri 17.05.2006

  BaniiNostri.ro a inaugurat un top dedicat fondurilor monetare, de obligatiuni, diversificate si de actiuni. Site-ul nu isi asuma raspunderea daca intre valorile prezentate de noi si cele afisate de societatile ce administreaza fondurile exista diferente.

 • Dezvoltati-va capacitatea de a conduce prin obiective

  Daca aveti angajati cu un inalt nivel de competenta, sau daca conduceti o echipa delocalizata, cel mai eficient stil de conducere este cel de Management prin Obiective (MBO).

 • Comunicare online - BRD Groupe Societe Generale mizeaza pe o interfata web avansata

  Faptul ca o mare parte dintre clientii bancilor au acces la

 • Cele 8 capitole criticate in raportul de aderare

  Progrese limitate privind reforma administratiei publice, venituri bugetare scazute si un ritm prea lent al privatizarilor, se spune in raportul Comisiei Europene, prezentat marti. Raportul CE critica efectele reformelor fiscale si a ratelor de colectare a taxelor.

 • Tribunalul a hotarat ridicarea partiala a sechestrului la Rompetrol Rafinare

  Tribunalul Bucuresti a admis cererea de ridicare a sechestrului asigurator instituit de procurorii Parchetului instantei supreme asupra actiunilor Grupului Rompetrol Rafinare SA. Decizia poate fi atacata cu recurs, la Curtea de Apel Bucuresti.

 • Olli Rehn si Jose Manuel Barroso la Bucuresti

  Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu s-a intalnit, la Palatul Victoria, cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso si cu comisarul european pentru extindere, Olli Rehn. Vizita in cadrul careia a fost evaluat Raportul de monitorizare prezentat de Comisia Europeana.

 • UE impune restrictii la importurile avicole din Romania

  Expertii din domeniul sanatatii animale din statele membre UE au emis un comunicat prin care interdictia importurilor de pasari vii si carne de pasare provenite din Romania se extinde.

 • Noi reguli la stabilirea pretului de oferta

  Guvernul vrea sa modifice procedurile de stabilire a pretului de oferta propus la vanzarea societatilor comerciale. In functie de cantitatea actiunilor detinute de stat si a situatiei pe bursa a societatilor, Executivul va introduce noi reguli de calcul.

 • CFR Marfa amendata cu 7 milioane de euro pentru abuz

  Consiliul Concurentei a dat castig de cauza operatorilor privati de transport feroviar care au reclamat compania CFR Marfa pentru abuz. Intr-un comunicat al Consiliului Concurentei, se spune ca societatea a fost amendata cu peste 7 milioane de euro pentru abuz de pozitie dominanta...

 • Vanzarea BCR este a sasea tranzactie finaciara in Europa

  Potrivit unui studiu realizat de catre firma de servicii si consultanta PricewaterhouseCoopers, vanzarea BCR catre grupul austriac Erste Bank, este a sasea mare tranzactie realizata in Europa, in domeniul serviciillor financiare. Clasamentul tranzactiilor a fost realizat in functie de valoare, iar preluarea BCR a fost catalogata  ca fiind una dintre

 • BNR lanseaza o replica dupa o moneda emisa de Constantin Brancoveanu

  Incepand cu data de 19 mai 2006, Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic, in ciclul tematic dedicat istoriei monedei, o replica dupa moneda-medalie din aur emisa de Constantin Brancoveanu in anul 1713, se arata intr-un comunicat de presa remis BankingNews. Caracteristicile piesei sunt urmatoarele: metal: aur; titlu: 900/1000; gr

 • Maine se deschide ExpoInvest

  Cel mai mare salon bancar dedicat finantarilor imobiliare este gata sa-si deschida portile maine. Perioada si locul de desfasurare: 17 – 21 mai, Pavilionul 2 – Complexul Expozitional Romexpo. Ajuns la a sasea editie, salonul bancar ExpoInvest este o destinatie obligatorie pentru cei care cauta sa-si finanteze proiectele imobiliare. La editia

 • Vrei o casa? Alege creditul de la ExpoInvest!

  Incepand de astazi si pana duminica, 21 mai, vizitatorii complexului RomExpo pot admira in afara de materiale de constructii, finisaje, corpuri de iluminat, decoratiuni... si produse bancare. In cadrul targului ExpoInvest Imobiliar, institutii financiar bancare de prestigiu va asteapta cu bratele deschise sa va luati un credit pentru locuinta. Vizitatori

 • BNR a emis o replica a unei monede din 1713

  Incepand cu data de 19 mai 2006, Banca Naţională a Romaniei va lansa in circuitul numismatic, in ciclul tematic dedicat istoriei monedei, o replica dupa moneda-medalie din aur emisa de Constantin Brancoveanu in anul 1713

 • Bancpost, cardurile American Express si Rolling Stones

  In data de 5 Mai, Bancpost a lansat campania ''Petrece-ti vara cu Rolling Stones'', se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

 • Piata leasingului, peste doua milioane euro

  Valoarea bunurilor finantate in sistem leasing va inregistra o crestere de 15 la suta in 2006, pana la 2,3 milioane euro, au estimat, ieri, membrii Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare.