Arhiva » Noiembrie 2010 » 03 Noiembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 03 Noiembrie 2010 | 29 de inregistrari

  • Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de marti pe rosu

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe rosu sedinta de tranzactionare de marti, cu scaderi cuprinse intre 0,06% si 2,28%, titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) fiind cele mai afectate. Rulajul actiunilor listate la BVB a fost de 6,78 milioane lei (1,58 milioane euro) la finalul sedintei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile SIF Oltenia (SIF5), de 1,49 milioane lei, cotatia lor coborand cu 2,72%, la 1,43 lei/actiune.

  • Basescu va trimite la Parlament legile privind TVA redusa si pensiile sub 2000 de RON

    Presedintele Traian Basescu a declarat marti ca va trimite la Parlament in cursul acestei zile "celebrele legi votate din greseala" care instituie TVA redus pentru unele alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2000 de RON,pentru a fi puse in concordanta cu "angajamentele internationale ale Romaniei".

  • E.ON Gaz Romania va fuziona cu E.ON Moldova Furnizare

    Adunarile Generale ale Actionarilor din companiile E.ON Gaz Romania si E.ON Moldova Furnizare au aprobat marti proiectul de fuziune a activitatilor de furnizare din domeniile energiei electrice si gazelor naturale, potrivit unui comunicat de presa.

  • Basescu invoca majorarea deficitului bugetar in cererea reexaminarii legilor privind TVA si pensiile

    Presedintele Traian Basescu a trimis marti Parlamentului cererile de reexaminare a legilor care instituie reducerea TVA pentru unele alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2000 de lei cu argumentul ca adoptarea lor ar conduce la majorarea deficitului si la dezechilibre bugetare.

  • Min. Finantelor vrea sa se faca un inventar al bunurilor din domeniul public al statului

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa faca un inventar centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, aratand printre altele ca in prezent nu se cunoaste situatia reala a acestora, potrivit notei de fundamentare a unui proiect de hotarare de guvern.

  • Boc le-a cerut ministerelor care gestioneaza bani UE lista proiectelor pentru cofinantare in 2011

    Primul-ministru Emil Boc a cerut marti ministerelor care gestioneaza bani europeni sa prezinte o lista de proiecte europene care pot fi finantate in primele 6 luni ale lui 2011 in vederea asigurarii cu prioritate a cofinantarilor in bugetul pentru anul viitor, informeaza un comunicat remis NewsIn.

  • Aviva Asigurari de Viata si-a majorat capitalul social cu 17%, la 193,1 milioane lei

    Actionarii Aviva Asigurari de Viata au decis, intr-o sedinta din 30 iunie, majorarea capitalului social al companiei cu 27,49 milioane lei, pana la valoarea de 193,12 milioane lei, prin aport in numerar al actionarului majoritar al societatii, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial.

  • BNR a decis mentinerea tintei de inflatie la 3% in 2012 si adoptarea unei tinte stationare in 2013

    BNR a decis marti sa pastreze tinta de inflatie la 3% pentru 2012 si sa adopte o tinta stationara de inflatie incepand cu 2013, in conditiile mentinerii unor incertitudini semnificative privind evolutiile de pe plan intern, precum si in ceea ce priveste procesul de redresare a economiei mondiale.

  • Dacia Duster se afla intre finalistele pentru Masina Anului

    Dacia Duster se afla pe lista celor sapte modele ramase in cursa pentru titlul de "Masina anului 2011", fiind selectata dntr-o lista de 41 de candidati, potrivit anuntului postat pe site-ul oficial al competitiei "Car of the Year 2011". Cele sapte finaliste sunt Dacia Duster, Alfa Romeo Giulietta, Citroen C3/DS3, Ford C-Max, Nissan Leaf, Opel Meriva si Volvo S60/V60, iar castigatorul va fi anuntat pe 29 noiembrie.

  • Cursul a atins un maxim de 4,2930 lei/euro la inchidere

    Leul a continuat sa se deprecieze in a doua parte a sesiunii de marti, pe fondul cumpararilor de valuta realizate de catre banci pentru constituirea provizioanelor la creditele in moneda straina, iar cursul a ajuns la un maxim de 4,2930 lei/euro, la inchidere, scrie Mediafax Business.

  • Basescu: Negocierile pentru un nou acord cu FMI, BM si CE vor incepe in ianuarie

    Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca negocierile pentru un nou acord cu FMI, Banca Mondiala si UE vor incepe in ianuarie, urmand ca, in cazul in care se va ajunge la o forma convenabila, acesta sa vina in continuarea actualului acord, care se incheie in aprilie 2011, scrie Mediafax Business.

  • Investitorii vor putea specula si scaderea actiunilor BVB

    Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), arbitrul pietei locale de capital, a inregistrat contractele futures cu suport activ indicele bursier ROTX si cu activ suport actiunile Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Aceste produse vor fi introduse la tranzactionare in perioada urmatoare, potrivit oficialilor Bursei.

  • Pachet suspect, descoperit la biroul cancelarului Angela Merkel

    Un pachet suspect a fost descoperit la biroul cancelarului german din Berlin si este analizat pentru a determina daca acesta contine explozibil, a anuntat marti o purtatoare de cuvant a politiei, scrie Mediafax. Pirotehnicienii examineaza pachetul, a precizat purtatoarea de cuvant.

  • Actiuni de urmarit miercuri pe bursa

    Evolutia actiunilor Mecanica Ceahlau (MECF) care va raporta joi rezultatlele financiare pe primele noua luni. Ultima tranzactie cu aceste titluri s-a realizat la un pret de 0,1 lei/actiune, egal cu valoarea nominala, si in crestere cu 11,1% fata de cotatia precedenta.

  • Traian Basescu a retrimis Parlamentului legea cu TVA 5% la alimente

    Presedintele Basescu a retrimis Parlamentului, marti, legile care prevad reducerea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mici, mentionand ca prima masura ar conduce la scaderea semnificativa a incasarilor bugetare, iar cea de a doua nu este oportuna si nici recomandata.

  • S-a lansat buletinul cu cip! Cum arata cartea de identitate digitala?

    Nu, nu sunt carti de identitate din Star Trek! Sunt cat se poate de normale, dar sunt "inaintate tehnologic" pentru ca in calitatea lor de "minuni ale tehnicii moderne" pot transmite usor date private, protejate prin lege. Este vorba despre noile "buletine" nemtesti, intrate in vigoare de la 1 noiembrie!

  • Portretul-robot al disponibilizatului. Vezi daca esti pe lista neagra

    Principiul "cei mai slabi sunt primii care pleaca" se aplica in continuare, dar ceva mai rafinat decat in 2009. Specialistii in resurse umane recomanda celor care nu sunt siguri de jobul lor sa faca tot ce pot pentru a-si imbunatati performantele. Nu trebuie sa intarzii la serviciu, sa refuzi sa te achiti de sarcini sau sa te certi cu seful ca sa fii dat afara.

  • Profitul Indesit Company in Europa de Est a crescut cu 39% in primele noua luni, la 69,9 mil. euro

    Indesit Company a realizat in primele noua luni din acest an un profit de 69,9 milioane euro in zona Europei de Est, in crestere cu 39% fata de perioada similara din 2009, iar veniturile s-au majorat cu 17,5%, la 634,9 milioane euro, a anuntat miercuri compania.

  • Indicii Bursei de la Bucuresti au deschis sedinta de miercuri incert

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis indecis sedinta de tranzactionare de miercuri, titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) fiind singurele cu o evolutie mai pronuntata, dupa o crestere de 0,69%. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 509.433 lei (118.893 euro) in jurul orei 11.15. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Erste Bank (EBS), de 85.491 lei, cotatia lor urcand cu 0,35%, la 141,5 lei/actiune.

  • Coldwell Banker: Piata rezidentiala din Capitala s-a mentinut in octombrie la nivelul lui septembrie

    Piata rezidentiala din Capitala s-a mentinut in octombrie la un nivel similar cu cel din luna septembrie, existand totodata o tendinta de scadere usoara, in special in ceea ce priveste preturile maxime de oferta, potrivit companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania.

  • Kaspersky: Troianul ZeuS, cel mai folosit tip de malware in octombrie pentru furtul datelor bancare

    Un raport al Kaspersky Lab pentru luna octombrie arata ca troianul ZeuS a fost cel mai des folosit tip de malware pentru furtul datelor confidentiale si cel mai bine vandut pe piata neagra online, ca urmare a faptului ca este simplu de configurat si de folosit pentru lansarea de atacuri cibernetice.

  • ANAF: Contribuabilii mari si mijlocii au obligatia depunerii declaratiilor fiscale numai electronic

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a transmis miercuri ca, incepand cu obligatiile declarative aferente lunii octombrie, declaratiile fiscale vor fi depuse numai electronic de catre contribuabilii mari si mijlocii, definiti conform reglementarilor in vigoare.

  • Leul se depreciaza miercuri pana la un curs de referinta de 4,2920 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,2920 lei/euro, in crestere cu 0,17% fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,0543 lei/dolar. Cursul BNR de marti a fost de 4,2848 lei/euro.

  • Numarul inmatricularilor noi de autoturisme a crescut in T3 cu 22,3%

    Numarul de inmatriculari noi la autoturisme a crescut in trimestrul trei cu 22,3% la 75.914 vehicule fata de aceeasi perioada a anului precedent, conform datelor Institutului National de Statistica. La mopede si motociclete s-au inregistrat scaderi de 31,3%, pana la 1.710 inmatriculari, in timp ce la autobuze si microbuze s-au inregistrat scaderi de 10,3%, doar 209 de asemenea vechicule fiind inmatriculate.

  • Societe Generale anunta un profit dublu pentru T3, pe fondul scaderii provizioanelor

    Societe Generale, a doua mare banca din Franta, prezenta si pe piata romaneasca prin BRD, a anuntat pentru trimestrul trei un profit net de 896 milioane euro, fata de un rezultat de 426 milioane euro inregistrat in aceeasi perioada din 2009, depasind estimarile analistilor care se asteptau la un rezultat pozitiv de 688 milioane euro, informeaza Bloomberg.

  • Dupa Intel, un alt gigant anunta intrarea in Romania. Google isi deschide birou la Bucuresti

    Echipa locala va fi responsabila pentru dezvoltarea afacerilor si implementarea strategiei Google in Romania, stabilirea unor relatii de afaceri cu partenerii romani, comunicarea catre companiile locale a beneficiilor prezentei online si vanzarile directe de publicitate, au anuntat reprezentantii companiei.

  • Fost director al Romexterra Bank-Alba Iulia, acuzat de frauda legat de un contract cu fonduri SAPARD

    Un fost director al MKB Romexterra Bank SA - Alba Iulia a fost trimis in judecata de DNA intr-un dosar in care mai sunt cercetate sase persoane legat de incheierea ilegala a 52 de contracte de credit in valoare de 1,8 milioane de lei si 5.000 euro in scopul derularii unui contract cu fonduri SAPARD, conform Mediafax Business.

  • BNR: Reluarea cresterii depinde de reforme si absortia banilor UE

    Banca Nationala a lasat neschimbate ieri dobanda-cheie la leu la 6,25% pe an si rezervele minime pe care bancile trebuie sa le constituie, asa cum anticipau la unison analistii, anuntand ca se concentreaza exclusiv pe contracararea presiunilor inflationiste si ca lasa obiectivul stimularii economiei exclusiv in sarcina Guvernului.

  • Mai multe institutii de stat si-au intrerupt munca

    Bugetarii, dar si angajatii din mediul privat sunt chemati sa intrerupa astazi lucrul intre orele 12 si 16. Confederatiile sindicale au facut apel la bugetari sa-si intrerupa astazi activitatea, vreme de patru ore. Prin urmare, mai multe institutii au anuntat ca isi inchid portile