Posturi vacante, disponibile in UE

Data publicarii: 05-05-2007 | HR/Cariere

1.735 de oferte de locuri de munca in statele Uniunii Europene sunt disponibile in acest moment la Agentia Nationala a Locurilor de Munca, prin portalul european Eures. Cele mai multe dintre acestea (854) sunt oferite de catre angajatorii din Cipru, care cauta, in special, personal in bucatarii pentru restaurante, baruri si hoteluri. Astfel, ospatarilor le sunt oferite salariile de minimum 600 de euro, ajutoarelor de bucatari, minimum 800 de euro, in timp ce bucatarii pot primi peste 1300 de euro. Ospatarii trebuie sa aiba pana la doi ani experienta in domeniu, iar bucatarii, intre doi si cinci ani.

Si tarile estice (Polonia, Slovacia, Slovenia) ofera peste 200 de locuri de munca, insa oferta salariala e ceva mai mica. Polonezii cauta, de exemplu, strungari, pentru salarii de 600 de euro pe luna, croitori si cusatori, pentru 341 de euro, si ingrijitori animale, carora le ofera 335 de euro lunar. Slovacii vor ciobani romani, iar oferta este de 398 de euro pe luna, dar si muncitori necalificati pentru impachetari (500 de euro pe luna) si soferi de tir (800 de euro lunar).

Si Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) face inscrieri pana pe 30 mai in baza de date pentru sudorii si instalatorii care vor sa lucreze in Slovenia. Contractele oferite sunt de un an, iar salariul, de 3,5 euro pe ora, plus 4,5 euro pe zi pentru mancare si asigurarea cazarii.

Persoanele interesate trebuie sa aiba varsta intre 20 si 45 de ani si doi ani experienta in instalarea si sudarea cazanelor. De asemenea, pana pe 25 mai, OMFM organizeaza inscrieri pentru cameristele care vor sa lucreze in Spania. Se pot prezenta femei cu varsta cuprinsa intre 19 si 45 de ani si cu minimum sase luni experienta. Durata contractului e de patru luni, iar salariul, 1.065,33 euro brut pe luna.

Curentul