Arhiva » Iunie 2013 » 26 Iunie 2013

Toate stirile publicate in data de 26 Iunie 2013 | 14 de inregistrari

  • 3 numere de urmarit: increderea consumatorilor din Germania, PIB-ul Frantei si al SUA

    Putem spune, pe TradingFloor.com, ca azi e o zi mai lenta pe piata de capital din punct de vedere al stirilor macro, dupa vestile surprinzator de bune de ieri din SUA si de acum o saptamana din Europa. Ministrii de finante ai Europei se intalnesc azi, inaintea reuniunii liderilor sefilor de stat si de guverne de maine si poimaine.

  • Camera: SRR si SRTv vor folosi 15% din sumele din publicitate pentru productii culturale autohtone

    Camera Deputatilor a adoptat tacit, marti, o propunere legislativa care vizeaza ca minimum 15% din sumele incasate din publicitate de Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) si Societatea Romana de Televiziune (SRTv) sa fie folosite pentru productiile autohtone.

  • ROMEXPO se aliniaza trendurilor internationale in privinta organizarii de targuri si expozitii

    Domeniu intr-o continua schimbare, organizarea de targuri si expozitii se adapteaza in permanenta realitatilor din piata. Luand in considerare rezultatele studiului Delphi "The International Exhibition Industry and Its Future. Looking ahead to 2020”, realizat de catre UFI - The Global Association of the Exhibition Industry, strategia de dezvoltare ROMEXPO se afla in concordanta cu cerintele internationale.

  • Politici fiscale mai bine orientate, mai selective si mai nuantate in 2013

    Volumul mare de modificari fiscale ca raspuns la criza financiara globala continua sa genereze politici fiscale mai bine orientate, selective si mai nuantate in multe tari din intreaga lume in 2013, chiar daca majoritatea economiilor continua sa se lupte cu datorii mari si bugete austere.

  • Deficitul bugetar a scazut la 1,05% din PIB, la sfarsitul lunii mai

    Deficitul bugetului general consolidat la sfarsitul lunii mai 2013 a fost de 1,05% din PIB, conform datelor operative, cu 0,15 puncte procentuale mai mic decat in luna precedenta si cu 0,18 puncte procentuale mai mic fata de aceeasi perioada a anului trecut, precizeaza un comunicat al ministrului delegat pentru buget, Liviu Voinea, remis marti AGERPRES.

  • Zi de doliu national in Romania

    Romania este miercuri in Zi de doliu national, in memoria celor 18 persoane care au murit, la sfarsitul saptamanii trecute, in accidentul rutier din Muntenegru.

  • Omniasig va despagubi victimele din Muntenegru in baza unei polite CASCO

    Autocarul implicat in accidentul din Muntenegru, soldat cu 18 morti si 29 de raniti, este asigurat la Omniasig VIG pentru RCA si CASCO, polita facultativa avand si o componenta care acopera riscul de accidentare, a anuntat miercuri compania.

  • In 2013, aurul a pierdut aproape un sfert din valoare

    "Aurul a fost considerat de catre investitori in special un activ de refugiu, cu rol de protectie impotriva inflatiei, mai ales pana in 2011. Masurile luate pe parcursul ultimilor ani de bancile centrale pentru a impulsiona atat relansarea economica, cat si reducerea somajului au condus la cresterea asteptarilor de inflatie, ceea ce a sporit interesul pentru aur”, a aratat Silviu Pojar, Sales Manager Noble Securities- sucursala Romania, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.

  • Boardul FMI analizeaza miercuri ultimele doua evaluari ale acordului cu Romania

    Boardul Fondului Monetar International (FMI) analizeaza, miercuri, ultimele doua evaluari (a saptea si a opta) ale acordului cu Romania, potrivit programului postat pe pagina de Internet a institutiei financiare internationale.

  • Proiectul Nabucco a esuat

    Proiectul Nabucco, in care este implicata si Romania, nu va fi realizat, deoarece consortiul care opereaza exploatarea gazeifera Sah Deniz (Azerbaijan) a selectat o alta ruta de export catre Europa, potrivit presei austriece.

  • Cel mai mare fond mutual din Romania 's-a listat' la bursa

    Grupul austriac Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, a listat la bursa din Bucuresti un produs structurat cu activ suport unitatile emise de fondul de obligatiuni BCR Obligatiuni, cel mai mare fond mutual din Romania cu active de 4,3 miliarde de lei de la un numar de peste 103.00 de investitori.

  • Solutii eficiente de refinantare de la Alpha Bank

    Alpha Bank adauga noi facilitati creditului de refinantare Alpha All in 1 garantat cu ipoteca, un produs de refinantare complet, cu ajutorul caruia clientii isi pot consolida imprumuturile detinute la mai multe institutii financiare, intr-unul singur, reducand cu pana la 50% rata lunara.

  • Bancherii nu gasesc clienti carora sa le dea imprumuturi: creditarea a scazut cu 7% in ultimul an

    Soldul creditelor acordate popu-lati-ei si companiilor a scazut sub 222 mld. lei (aproape 51 mld. euro ) la sfarsitul lunii mai, nivel in scadere cu peste doua punc-te procentuale fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor BNR. Ex-clu-zand impactul inflatiei, creditul privat s-a pra-busit insa cu peste 7% fata de anul anterior.

  • Euro scade cu un procent si jumatate!

    Moneda europeana scade astazi cu -1,58% fata de ieri, ajungand la nivelul de acum circa trei saptamani. Dolarul american scade si el cu aproape un procent.