Arhiva » Noiembrie 2010 » 04 Noiembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 04 Noiembrie 2010 | 33 de inregistrari

  • Producatorii de vin din Romania se orienteaza spre piata din China

    Producatorii romani de vin isi indreapta atentia spre piata din China deoarece considera ca aceasta va fi una dintre cele mai profitabile afaceri pentru ei in urmatorii trei ani. Fermierii romani din domeniul viticulturii, una dintre cele mai importante sectoare ale agriculturii din tara, considera piata din China ca fiind cea mai mare din Asia si mult mai profitabila decat pietele traditionale europene.

  • Dan Voiculescu ii solicita premierului un calendar de returnare a datoriilor statutului catre agentii economici privati

    Potrivit liderului fondator al PC, Executivul si institutiile publice din subordine trebuie sa-si schimbe radical abordarea, astfel incat achitarea la timp a obligatiilor de plata sa devina, in mod real, una dintre prioritatile guvernamentale. Dan Voiculescu a amintit, totodata, ca statul roman penalizeaza agentii economici corecti, care isi achita la termen obligatiile financiare, 'si legitimeaza, prin propriul exemplu, economia subterana'.

  • Deficitul bugetar - 4,57 la suta din PIB la 10 luni

    Deficitul bugetar pe primele 10 luni ale anului in curs se cifreaza la 4,57 la suta din Produsul Intern Brut, mentinandu-se aproximativ la acelasi nivel cu sfarsitul lunii septembrie, au declarat pentru Agerpres surse guvernamentale. Conform angajamentelor Romaniei fata de Fondul Monetar International si Uniunea Europeana, tinta de deficit bugetar pentru anul 2010 este de 6,8 la suta din PIB.

  • Studiourile MGM au cerut intrarea in faliment

    Studiourile americane Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) au depus la tribunal actele pentru declararea falimentului, dupa ce au respins oferta de a fi preluati de Lions Gate Entertainment Corp. si de miliardarul Carl Icahn, a anuntat, miercuri, Bloomberg.

  • Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de miercuri indecis

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis incert sedinta de tranzactionare de miercuri, titlurile din sectorul energetic fiind singurele cu o evolutie mai pronuntata, dupa o crestere de 0,60%. Rulajul actiunilor listate la BVB a fost de 5,03 milioane lei (1,17 milioane euro) la finalul sedintei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile SIF Oltenia (SIF5), de 1,36 milioane lei, cotatia lor coborand cu 1,40%, la 1,41 lei/actiune.

  • Udrea a discutat cu managerul Bancii Mondiale despre proiectul privind reducerea riscului seismic

    Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului,Elena Udrea,s-a intalnit miercuri cu managerul Bancii Mondiale pentru Romania,François Rantrua,pentru a discuta despre perspectivele proiectului de atenuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta.

  • Romania si depozitele de deseuri nucleare

    Comisia Europeana a propus miercuri anumite standarde de securitate pentru depozitarea definitiva a combustibilului uzat Si a deSeurilor radioactive care provin de la centralele nuclearo-electrice, precum Si din activitatile medicale sau de cercetare. Prin directiva propusa, statelor membre li se cere sa prezinte programe nationale in care sa specifice cand, unde Si in ce mod vor construi Si vor gestiona depozite definitive de deSeuri radioactive pentru a se garanta cele mai inalte standarde de securitate.

  • Veniturile Emporiki Bank in Romania au crescut cu 16,4% in primele noua luni, la 9,57 mil. euro

    Veniturile Emporiki Bank in Romania au urcat in primele noua luni din 2010 cu 16,4% la 9,57 milioane euro, de la 8,22 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un raport al grupului. La nivel de grup, Emporiki Bank a generat venituri nete bancare de 561 milioane euro in primele noua luni, in crestere cu 1,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce cheltuielile au fost reduse cu 1,6%, la 468,1 milioane euro.

  • ING: Noile tinte de inflatie stabililte de BNR sunt mult prea ambitioase

    Analistii ING sustin ca tintele de inflatie pentru 2012 si urmatorii ani sunt prea ambitioase, acestea fiind stabilite numai pentru a transmite un mesaj pozitiv, insa in realitatea nu se poate face ceva semnificativ pentru atingerea lor, se arata intr-un raport al bancii.

  • Preturile apartamentelor din Capitala scad cu cateva mii de euro de la luna la luna

    Piata rezidentiala din Capitala se mentine pe un trend descendent, apartamentele ieftinindu-se de la luna la luna. "Tendinta de scadere a preturilor se mentine in continuare, in special in ceea ce priveste preturile maxime ale proprietatilor nou scoase la vanzare", potrivit unui raport Coldwell Banker Affiliates of Romania.

  • 26.000 de bugetari vor fi disponibilizati pana in 2011

    Consilierul pe probleme economice al premierului, Andreea Paul Vass, sustine ca, desi planeaza multa neincredere asupra capacitatii Guvernului de reajustare a administratiei publice, iar procesul este unul lent, totusi, din 50.000 de bugetari care trebuiau sa paraseasca sistemul public, din septembrie 2010 pana la sfarsitul anului, 24.862 au fost deja restructurati, urmand restructurarea altor peste 26.000 de bugetari.

  • Ce tari merita vizitate in 2011. Ghidul Lonely Planet plaseaza Romania in coada

    Albania este pe primul loc in topul tarilor pe care merita sa le vizitezi in 2011. Daca vrei un loc mai exotic, ti se potriveste Brazilia sau Cap Verde. Nici partiile de schi si plajele din Bulgaria nu sunt de neglijat, potrivit ghidului Lonely Planet cu cele mai bune destinatii de vacanta pentru anul viitor. Romania nu se afla printre primele 10 tari demne de vizitat.

  • HTC Desire HD - telefonul din viitor

    HTC a lansat, astazi in Romania, unul dintre cele mai noi telefoane ale companiei, HTC Desire HD si odata cu acesta a adus pe piata si serviciul HTC Sense, a anuntat compania.

  • Porsche Leasing isi tenteaza clientii cu 6 luni de contract Casco gratuit

    Porsche Finance Group a lansat o promotie pentru orice contract de leasing financiar, cu doua variante de dobanda, fixa de 8,49% sau variabila de 7,99%, alaturi de sase luni de asigurare Casco gratuita, derulata prin Porsche Leasing Romania, a anuntat compania.

  • Banca Nationala a modificat prognoza de inflatie de la 7,8% la 8,2%

    Banca Nationala a Romaniei a modificat in urcare prognoza de inflatie pentru acest an, de la 7,8%, cat estima in luna august, la 8,2%, au declarat surse apropiate negocierilor cu FMI. Rata anuala a inflatiei a urcat in septembrie la 7,77%, depasind estimarea medie a analistilor, de 7,6%.

  • RCA va fi si mai scump anul viitor. VEZI NOILE PRETURI

    Soferii bucuresteni vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar, incepand de anul viitor, pentru plata asigurarii obligatorii de raspundere civila auto (RCA). Dupa cum au anuntat companiile de profil, tarifele anuale de baza valabile in 2011 vor fi mai mari, in medie, cu zece procente decat cele practicate in prezent, potrivit B365.ro.

  • Gigantul Intel ar putea angaja cateva sute de programatori in Romania

    Compania americana Intel, un gigant IT cu venituri anuale de 35 mld. de dolari, isi va deschide saptamana viitoare la Bucuresti un centru de dezvoltare de software, primul din Europa care va fi dezvoltat de la zero. Anunturile de recrutare publicate pe site-ul Intel arata ca firma americana va angaja in prima faza cateva zeci de oameni, in special programatori.

  • Ce imprumuturi poti lua de la bancile din strainatate

    Bancile din Romania nu mai reusesc sa faca profituri sem-nificative nici macar cu cele mai mari marje de dobanda din Europa. Potrivit datelor centralizate de RL, doar bancile din Bulgaria adauga la calculul dobanzii variabile o marja mai mare decat o fac institutiile de credit din Romania.

  • Surse PDL: Emil Boc a intentionat sa isi dea demisia dupa aflarea deciziei Curtii Constitutionale

    Presedintele Traian Basescu a sosit, miercuri seara, dupa sedinta de Guvern, la Palatul Victoria, unde a avut cu premierul Emil Boc o discutie de aproximativ 30 de minute. Emil Boc a vrut sa isi dea demisia dar a fost convins sa renunte de catre unii colegi de partid, sustin surse din PDL.

  • Cele mai vulnerabile economii din lume. Vezi cum sta Romania

    Romania este una dintre cele mai vulnerabile economii, situandu-se pe pozitia a treia, dupa Ungaria si Cehia, intr-un clasament realizat de Credit Agricole - Corporate and Investment Banking (CA-CIB), statele est-europene fiind insa dezavantajate in studiu de legaturile comerciale stranse cu Europa.

  • Veniturile Romtelecom au scazut cu 6,5% in cel de-al treilea trimestru

    Veniturile Romtelecom au scazut cu 6,5% in cel de-al treilea trimestru din acest an fata de aceeasi perioada din 2009, in timp ce numarul de abonamente a crescut, atingand un total de 4,6 milioane, a declarat joi directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis.

  • Indicii Bursei de la Bucuresti au deschis sedinta de joi incert

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis indecis sedinta de tranzactionare de joi, titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) fiind singurele cu o evolutie mai pronuntata, dupa o crestere de 1,33%. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 1,24 milioane lei (289.149 euro) in jurul orei 10.50. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Erste Group (EBS), de 213.000 lei, cotatia lor coborand cu 0,21%, la 142 lei/actiune.

  • Fed va cumpara obligatiuni guvernamentale in valoare de 600 de miliarde de dolari, o masura riscanta

    Banca nationala a SUA, Federak Reserve (Fed) a anuntat ca va cumpara obligatiuni guvernamentale in valoare de 600 de miliarde de dolari, in urmatoarele opt luni, pentru a scadea rata dobanzii si a incuraja cresterea economica, o masura insotita, insa, si de multe riscuri.

  • Numarul vizitatorilor straini in Romania a crescut in primele noua luni cu 0,1%, la 5,84 milioane

    Numarul vizitatorilor straini in Romania inregistrati la punctele de frontiera a fost in primele noua luni din acest an de 5.844.200, in crestere cu 0,1% fata de aceeasi perioada din 2009, majoritatea provenind din tari situate in Europa (94,6%), arata datele publicate joi de INS.

  • BNR si-a revizuit in urcare prognoza de inflatie pentru finalul lui 2010, la 8,2%

    Banca Nationala a Romaniei si-a revizuit in urcare prognoza de inflatie pentru finalul acestui an, la 8,2%, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in conditiile in care anterior estima un nivel al ratei inflatiei de 7,8%.

  • BNR a anuntat ca prognoza de inflatie pentru finalul anului viitor este de 3,4%

    Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a anuntat joi prognoza de inflatie a bancii centrale pentru finalul lui 2011, de 3,4%, in conditiile in care institutia are o tinta de inflatie de 3% plus sau minus un punct procentual pentru anul viitor. "Vom reusi sa aducem inflatia in intervalul tintit in perioada urmatoare, mizand ca programul cu institutiile financiare internationale va fi pus in practica", a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

  • Romania, pe locul 56 in topul tarilor care si-au imbunatatit reglementarile din domeniul afacerilor

    Romania se situeaza pe locul 56 in clasamentul Doing Business 2011 al tarilor care si-au imbunatatit reglementarile din domeniul afacerilor in ultimul an, cu o pozitie mai jos in comparatie cu anul 2010, se arata intr-un comunicat transmis miercuri de Banca Mondiala.

  • CRPE considera ca guvernul a incercat mai mult ca de obicei sa adapteze directiva europeana in OUG50

    Centrul Roman de Politici Europene (CRPE) considera ca autoritatile romane au cautat sa adapteze standardele cerute de Uniunea Europeana la piata bancara din Romania si au mers dincolo de "metoda copy&paste" pe care o folosesc de obicei la transpunerea directivelor,potrivit unui raport publicat joi.

  • Isarescu: Deficitul de cerere este substantial. Am putea sa vedem efecte asupra inflatiei si in trimestrul al patrulea

    Majorarea TVA de la 19% la 24%, aplicata din iulie, s-a transmis doar in proportie de 61% in preturile la bunurile de consum, mai putin decat estima BNR, in principal din cauza deficitului de cerere. "Deficitul de cerere este substantial. Ca o consecinta, cel putin in vara marjele de profit la nivelul unor operatori s-au diminuat, o parte din cresterea TVA fiind suportata de ei", a spus guvernatorul Mugur Isarescu la conferinta de presa organizata pentru prezentarea Raportului asupra inflatiei pe trimestrul trei.

  • Vladescu: In cel mult patru ani orice guvern va vedea ca are nevoie de impozitare progresiva

    Introducerea unui sistem de impozitare progresiva a veniturilor, cu deduceri pentru anumite cheltuieli, va deveni o solutie de neevitat pentru orice guvern in urmatorii doi - patru ani, cand va deveni absolut evident ca statul are nevoie totusi de niste parghii in economie, sustine Sebastian Vladescu, fost ministru al finantelor.

  • Salariile bacherilor au crescut cu 6% in septembrie

    Salariul mediu net al angajatilor din banci a crescut cu 6,2% fata de luna august si cu 9% fata de anul trecut, ajungand la o valoare medie de 3.524 de lei (840 euro), potrivit datelor publicate astazi de Institutul National de Statistica.

  • Basescu negociaza la guvern cu Marko Bela pastrarea actualei Coalitii, aruncate in aer dupa votul CCR la Legea educatiei

    Mai multi lideri UDMR au fost chemati la Palatul Victoria, unde presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, discuta despre decizia CC privind asumarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

  • Patronul unei gogoserii si-a ridicat statuie din aluat

    Barbatul detine de zece ani unul din cele mai mari lanturi de gogoserii din capitala. Pana de curand insa, profitul pe care il inregistra nu intrecea parametrii normali ai unei firme ajunse la maturitate.