Arhiva » Noiembrie 2011 » 09 Noiembrie 2011

Toate stirile publicate in data de 09 Noiembrie 2011 | 42 de inregistrari

  • Sulfina Barbu: La finele lunii octombrie, au fost inregistrati peste 5 milioane de salariati activi

    Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a sustinut marti, in timpul sedintei Comisiei pentru munca din Senat, ca numarul salariatilor activi din Romania, la finele lunii octombrie, era de aproximativ cinci milioane. Potrivit ministrului Muncii, ar fi inregistrate 6.298.880 de contracte active de munca, concluzia ministrului fiind aceea ca unii salariati au cate doua contracte de munca.

  • Raport. Romania isi va dubla numarul turistilor straini abia peste cinci ani

    Creste numarul turistilor straini care vin la noi, dar cresc si iesirile romanilor in strainatate. Ne place sa mergem in vacanta in Grecia, Italia, Spania si Ungaria si mai putin sa fim turisti in Romania. Cheltuim si mai multi bani in strainatate, de sase ori mai mult decat la noi. Datele apar intr-un raport despre obiceiurile turistice ale romanilor.

  • GARANTIILE motor de crestere pentru PLATINUM Asigurari

    La 9 luni de la lansarea produsului dedicat clientilor sai persoane juridice, polita de asigurare de GARANTII a devenit in 2011 unul din cele mai importante motoare de crestere ale companiei de asigurari Platinum Asigurari-Reasigurari lansate in martie 2010.

  • Jeffrey Franks: Parlamentul are un rol crucial in privinta politicilor economice ale Romaniei

    Jeffrey Franks, seful delegatiei Fondului Monetar International /FMI/ in Romania a declarat, marti, in debutul intalnirii cu membrii Comisiei de buget, finante, banci din Camera Deputatilor ca Parlamentul are un rol extrem de important in implementarea politicilor economice ale Romaniei.

  • Ponta contraataca: Ori Geoana, ori eu!

    Victor Ponta a declarat, marti seara, ca, daca in cadrul unei viitoare sedinte a Biroului Permanent National sau a Comitetului Executiv National se va infirma decizia de inlocuire a lui Mircea Geoana de la sefia Senatului, atunci va demisiona ca presedinte al PSD si va convoca conges.

  • Raiffeisen Bank International recunoscuta drept Companie de top pentru lideri in 2011

    Raiffeisen Bank International AG (RBI) a primit titlul de "Companie de top "Companie de top pentru lideri in 2011”, fiind prima companie din Austria si a sasea din Europa in clasamentul realizat de Aon Hewitt si RBL Group (doua dintre cele mai prestigioase firme de consultanta in domeniul resurselor umane) pe baza studiului "Companii de top pentru lideri”.

  • Trei companii au ieftinit benzina

    LukOil si Rompetrol au ieftinit benzina cu cativa bani, la cateva zile dupa ce Petrom a luat aceasta decizie. Pretul motorinei a ramas insa nemodificat la toate cele trei companii, potrivit money.ro. Marti, Rompetrol a ieftinit sortimentul Efix Euro 95 cu sase bani, pana la 5,43 lei pe litru.

  • ASTRA Asigurari deschide primul Centru de Daune din reteaua teritoriala a asiguratorului din zona de Vest

    Astra Asigurari, liderul pietei de profil din Romania, deschide Centrul de Daune din reteaua teritoriala a asiguratorului in zona de Vest si lanseaza platforma proiect a Biroului de Programare a Reparatiilor din aceasta zona, pentru a le oferi clientilor sai servicii rapide si eficiente.

  • Romania isi majoreaza participatia la FMI cu 900 de milioane de euro

    Romania isi va majora participatia la Fondul Monetar International cu aproximativ 900 de milioane de euro (781,2 milioane DST - drepturi speciale de tragere).

  • Revine interesul pentru apartamentele cu 3-4 camere

    Dupa ce de mai bine de doi ani, cererea de locuinte s-a axat pe apartamentele cu una sau doua camere, cererea pentru apartamentele cu 3 si 4 camere a crescut in ultimele luni.

  • Garanti taxeaza de la anul retragerea de cash de la bancomat

    Garanti Bank introduce de la 1 ianuarie 2012 un comision de 0,2% (minimum 0,1 lei) pentru retragerile de numerar cu cardul de debit de la bancomatele proprii, in timp ce pentru retrageri de la ATM-urile altor banci clientii vor fi taxati cu 0,5% (minimum 0,1 lei). Banca renunta astfel la una dintre facilitatile tentante care au ajutat-o sa-si creasca portofoliul de retail.

  • Islanda deschide piata muncii pentru romani

    Guvernul islandez a decis sa liberalizeze total piata muncii pentru cetatenii romani, incepand cu 1 ianuarie 2012, a anuntat azi Ministerul roman al Afacerilor Externe.

  • Greii din banking nu se tem de taxarea bancilor

    Cele mai mari banci austriece, Erste si Raiffeisen, prezente si pe piata locala, spun la unison ca sunt slabe sanse ca in Romania sa fie introdusa o taxa bancara, intrucat Banca Nationala s-ar opune unei astfel de masuri, insa o schimbare de guvern ar putea totusi schimba datele problemei.

  • Care este cel mai bun telefon mobil din lume in viziunea celei mai respectate publicatii din SUA

    Revista Consumer Reports, cea mai titrata publicatie americana specializata pe testarea noilor produse lansate pe piata recomanda americanilor sa cumpere iPhone 4S, insa in topul sau gadgetul ocupa doar locul patru. In testele realizate pe noul terminal, iPhone 4S, cei de la Consumer Reports nu au descoperit nicio problema oferindu-i 75 de puncte, cu doua mai multe decat iPhone 4.

  • BCR taxeaza cu 27 euro/luna creditele de refinantare mai mari de 50.000 euro

    BCR, cea mai mare banca de pe piata, a reluat campania prin care incearca sa atraga clienti de la concurenta prin refinantare de credite de nevoi personale cu garantii si de ipotecare. Pentru cererile depuse pana la sfarsitul anului banca suporta costurile cu notarul, taxa de inregistrare a ipotecii, extrasul de Carte Funciara si costul de evaluare a imobilului.

  • Rata somajului a crescut usor in octombrie, la 4,93%

    Rata somajului inregistrat la sfarsitul lunii octombrie a fost de 4,93%, mai mare cu 0,04 puncte procentuale decat cea din luna septembrie, numarul somerilor inregistrati in evidentele agentiilor judetene pentru ocupare fiind de 444.000 de persoane. Rata somajului la sfarsitul lunii octombrie 2011, la nivel national, a fost mai mica cu 2,15 puncte procentuale decat cea din luna similara a anului anterior.

  • Stepic: In Romania, Raiffeisen castiga clienti de la bancile elene

    Cota de piata a Raiffeisen Bank International (RBI) in Europa de Est este in crestere, ca urmare a transferului de clienti de la bancile elene, in tari precum Romania sau Bulgaria, catre alte institutii de credit, a declarat directorul general al bancii austriece, Herbert Stepic.

  • Cu cat te despagubeste asiguratorul daca nu ai anvelope de iarna

    In acest moment, majoritatea companiilor afirma ca nu vor recurge la penalizarea clientilor soferi care au fost implicati in incidente fara sa aiba anvelope de iarna. Lucrurile tind insa sa se schimbe.

  • Intesa Sanpaolo anunta pierderi de patru ori mai mari la noua luni

    Pierderile Intesa Sanpaolo in Romania au crescut de peste patru ori in primele noua luni ale anului, de la 4 milioane de euro in 2010 la 17 milioane de euro in acest an, a anuntat, marti, grupul italian. Veniturile operationale au scazut cu 6,5% in primele noua luni, la 35 milioane de euro, in timp ce costurile operationale s-au redus cu 12,1%, la 27 milioane de euro.

  • Sectorul bancar din Europa Centrala si de Est are in continuare potential de crestere

    Chiar daca ritmul de crestere a volumului de credite din Europa Centrala si de Est (ECE) nu va fi acelasi ca in ultimii zece ani, perspectivele pe termen mediu si lung pentru sectorul bancar raman extrem de favorabile in cel putin sase piete est si central-europene.

  • Italia: Berlusconi va demisiona dupa adoptarea masurilor promise UE

    Seful guvernului italian Silvio Berlusconi va demisiona imediat dupa adoptarea de catre parlament a masurilor bugetare si reformelor economice promise Uniunii Europene pentru a evita contagiunea crizei monedei euro, a anuntat marti seara presedintia republicii, citata de AFP.

  • O tara de langa Romania se pregateste de faliment intr-o luna!

    Falimentul Ucrainei e inevitabil - acest mesaj apare din ce in ce mai des in spatiul public ucrainean atat din partea unor personalitati din lumea politica, cat si din cea economica. Principala cauza a posibilului default este incapacitatea tarii de a-si mai plati datoriile.

  • Fondul Proprietatea nu mai este al romanilor

    Pentru prima data de la infiintarea Fondului Proprietatea (FP) in urma cu sase ani, persoanele fizice romane nu mai sunt principalii actionari ai fondului, fiind depasiti in octombrie de fondurile de investitii straine, care au ajuns sa detina peste 39% din actiuni, cu o valoare totala de 550 milioane de euro.

  • Rusii de la Sberbank, interesati de Romania. Vezi ce banci sunt posibilele tinte

    Sberbank, ce mai mare banca din Rusia, a manifestat un interes explicit pentru piete precum Polonia, Romania sau Turcia, potrivit unui raport al grupului Raiffeisen, in timp ce pe piata locala Raiffeisen vede Banca Transilvania, CEC si Volksbank Romania ca posibile tinte pentru fiuziuni si achizitii, informeaza Mediafax.

  • Jeffrey Franks: In locul BNR eu as fi amanat reducerea dobanzii

    "Dar acest lucru este doar o discrepanta minora intre viziunea noastra si cea a bancii centrale. (...) Adevarul este ca inflatia s-a redus puternic, iar masura este una adecvata atat timp cat vom vedea o consolidare a acestei reduceri"

  • Topul celor mai mari 5 banci din Europa Centrala si de Est ramane neschimbat

    In 2010 si in prima jumatate aacestui an nu a avut loc nicio schimbare majora in clasamentul primelor 5 banci cu sediul in Uniunea Europeana si prezente in Europa Centrala si de Est.

  • Catalin Gavrilescu este promovat in functia de DMO Operations Manager la Xerox

    Catalin Gavrilescu este numit in pozitia de Operations Manager in cadrul Xerox Developing Markets Operations (DMO), incepand cu luna noiembrie 2011. Catalin Gavrilescu, care a ocupat anterior pozitia de GDO Operations Manager Xerox Romania, va fi inlocuit de Bogdan Toma, care pana acum a avut functia de GDO Associate Operations Manager.

  • INS: Deficit comercial de 741 milioane lei, in septembrie

    Deficitul comercial FOB-CIF in luna septembrie 2011 a fost de 3,165 miliarde lei (741,1 milioane euro), mai mic cu 394,2 milioane lei (95,1 milioane euro) decat cel inregistrat in luna septembrie 2010, conform estimarilor preliminare ale Institutului National de Statistica, remise miercuri Agerpres.

  • BRD - Groupe Societe Generale intrerupe temporar sistemul informatic de carduri vineri noaptea

    In vederea realizarii unor lucrari de mentenanta a sistemului informatic de carduri al BRD-Groupe Societe Generale, reteaua de ATM-uri si POS-uri a bancii va fi oprita vineri, 11 noiembrie 2011, intre orele 03 :00 si 06:30. In acest interval orar, cardurile bancare emise de BRD - Groupe Societe Generale nu vor putea fi utilizate pentru plati la comercianti si retrageri de numerar, in Romania sau in strainatate.

  • TVR i-a intrebat pe romani la ce capitole sta prost. Raspunsul: nu ii distreaza

    Romanii cred ca Televiziunea Romana este serioasa, mediatizeaza valorile culturale si se modernizeaza. Nu sta insa prea bine la interactivitatea cu telespectatorii si nici la distrarea publicului. Reprezentantii TVR au comandat un sondaj de opinie la nivel national realizat de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala (CURS) in perioada 1-10 octombrie.

  • Christine Lagarde: Se aduna nori negrii deasupra economiei globale

    Directorul executiv al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, a declarat ca economia globala risca sa aiba un deceniu pierdut daca natiunile nu colaboreaza pentru a stopa criza financiara.

  • Erste Group si BCR acorda un credit de 50.000.000 EUR pentru companiile Grupului Mechel in Romania

    Erste Group Bank AG si Banca Comerciala Romana (BCR) anunta semnarea incheierii unui contract de credit in beneficiul SC Mechel Campia Turzii S.A., SC Mechel Targoviste S.A., SC Ductil Steel S.A. si Laminorul S.A., in valoare totala de 50.000.000 Euro. Industria siderurgica a inregistrat anul trecut una dintre cele mai rapide rate de crestere din Romania, de 35,1%. In urmatorii zece ani, productia de fier si otel din Romania va continua sa creasca, cu un ritm mediu de 4,1% pe an

  • Profit istoric pentru Petrom la noua luni: 700 milioane de euro, dublu fata de anul trecut

    OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie romaneasca, aflata sub controlul austriecilor de la OMV, a obtinut 2,92 miliarde de lei (694 milioane de euro) in primele noua luni ale anului, dublu fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul pretului ridicat al petrolului si imbunatatirii performantei operationale. Profitul realizat de Petrom la noua luni este de altfel cu peste 30% mai mare fata de castigul pe tot parcursul anului trecut.

  • Isarescu: Sa invatam sa nu ne mai uitam la cursul de schimb

    Guvernatorul BNR, Mugur Isarecu, spune ca banca centrala este nveoita sa nu mai urmareasca evolutia cursului. De ce? Pentru ca avem nevoie de bani din afara tarii, bani care nu intra daca speculatorii observa ca banca centrala tine artificial cursul. Cam asta a vrut sa spuna guvernatorul in declaratia sa " tehnica".

  • Asmita Gardens a intrat oficial in insolventa. Va fi vandut bucata cu bucata

    Compania Asmita Gardens, prin intermediul careia se dezvolta proiectul rezidential cu acelasi nume, a intrat oficial in insolventa dupa decizia judecatorilor Tribunalului Bucuresti din 7 noiembrie si la cererea bancii finantatoare Alpha Bank.

  • Anul electoral 2012 este un risc important pentru inflatie, avertizeaza BNR

    Potentialele abateri de la programul de consolidare fiscala asumat de guvern, din perspectiva calendarului electoral incarcat din 2012, reprezinta un risc important pentru inflatia de anul viitor, potrivit raportului trimestrial asupra inflatiei elaborat de BNR.

  • Utilizatorii Vodafone Romania au acces gratuit la Internetul mobil in metroul bucurestean

    Toti clientii Vodafone care au activat o optiune de Internet - abonati, utilizatori de cartele sau de alte servicii de date - beneficiaza de acces gratuit la net, prin telefon, laptop sau tableta. Utilizatorii care nu au activata o optiune de Internet pot face acest lucru foarte usor, printr-un simplu apel gratuit la *NET#.

  • Al doilea SIF a semnat cu Erste contractul de vanzare a actiunilor BCR

    Dupa SIF Muntenia, si SIF Banat-Crisana (SIF1) a semnat cu Erste contractul ce vizeaza valorificarea pachetului de actiuni detinut la BCR, termenii intelegerii fiind aceeasi cu cei aprobati in AGA. Astfel, in schimbul pachetului de 6% din actiunile BCR, societatea va incasa 123,6 milioane lei (28,4 milioane euro) in numerar si va primi un pachet reprezentand aproximativ 1% din titlurile Erste.

  • Analisti: Risc de 65% de criza bancara in noiembrie

    Riscurile ca europenii sa se confrunte cu o criza bancara in aceasta luna se ridica la 65%, potrivit analistilor Exclusive Analysis, o companie de cercetari specializata in risc suveran.

  • Vezi ce profesii sunt platite cu peste 500 de euro in Romania

    Directorii de vanzari, inginerii si specialistii IT sunt printre cel mai mai bine platiti angajati de pe piata locala. Salariul unui director de vanzari depaseste 900 de euro, in timp ce inginerii si IT-istii pot castiga in medie peste 800 de euro lunar. Peste 800 de euro castiga si avocatii si managerii de proiect, potrivit celei mai recente statistici realizate de site-ul de recrutare Myob.

  • Vezi cursul valutar de azi

    Banca Nationala a Romaniei anunta un curs de refererinta de 4,3534 ron pentru un euro, in usoara scadere fata de ziua de ieri.

  • Mugur Isarescu: Criza euro nu are logica

    Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a apreciat, miercuri, ca actuala criza economica nu are logica si este nevoie de un model de crestere care sa creeze locuri de munca.