Arhiva » Noiembrie 2011 » 11 Noiembrie 2011

Toate stirile publicate in data de 11 Noiembrie 2011 | 41 de inregistrari

  • Administratorii fondurilor de pensii trebuie sa plateasca o jumatate de milion de euro pentru infiintarea Fondului de Garantare

    Administratorii fondurilor de pensii private trebuie sa plateasca o contributie initiala, pana la 1 mai 2012, totalizand o jumatate de milion de euro, pentru infiintarea Fondului de Garantare in sistemul pensiilor private.

  • Cel mai mare faliment municipal din istoria Statelor Unite

    Districul Jeferesson din statul american Alabama a intrat in faliment, dupa ce liderii politici din aceasta zona si-au dat acordul pentru declararea incapacitatii de plata. Acesta este cel mai mare faliment municipal din istoria Statelor Unite, anunta Reuters.

  • Cum se va schimba la fata Bucurestiul?

    Un grup de arhitecti a lansat spre dezbatere un plan de dezvoltare a Centrului Capitalei, care va fi supus aprobarii Primariei . Proiectul propune, printre altele, realizarea unui sistem de parcari de dimensiuni medii, eliberarea trotuarelor si recuperarea spatiilor publice. Modificari ar mai trebui aduse in vederea regenerarii urbane a cartierelor, precum si in dinamizarea activitatilor economice.

  • Numarul de contracte incheiate de BCR BpL a crescut cu 50%, la 9 luni

    Portofoliul BCR Banca pentru Locuinte (BpL) a crescut in primele noua luni ale anului cu peste 50% comparativ cu perioada similara din 2010, pana la aproximativ 250.000 de contracte active, cu o valoare contractuala totala de peste 8 miliarde lei.

  • Standard & Poor's a retrogradat din greseala ratingul Frantei

    Agentia de rating Standard & Poor's (S&P) a trimis, joi, din greseala un mesaj de informare in care sugera ca ratingul Frantei a fost retrogradat. Eroarea a condus, pentru scurt timp, la scaderea actiunilor la bursa din Statele Unite.

  • Rable pentru inca doua saptamani

    Posesorii de tichete valorice din Programul "Rabla” mai au la dispozitie doar doua saptamani ca sa-si cumpere masina noua sau sa vanda voucherul. Dupa 25 noiembrie, tichetele isi pierd valabilitatea, iar posesorii de "rable” casate raman pagubiti.

  • ANAF returneaza TVA de 1,4 mld lei in noiembrie

    Parte din companiile care au de recuperat bani de la stat din TVA vor primi acesti bani in aceasta luna. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va rambursa in noiembrie TVA in suma de 1,4 miliarde de lei, urmand a fi solutionate deconturile a caror vechime este de pana la 25 octombrie, potrivit institutiei.

  • Facturile la energie electrica pot fi achitate direct factorilor postali

    Facturile la energie electrica emise clientilor din mediul rural, dar si din Bucuresti, pot fi achitate, incepand de joi, direct la factorii postali, a anuntat Compania Nationala Posta Romana (CNPR).

  • Credit Agricole, inca o banca afectata de criza greceasca

    Banca franceza Credit Agricole a raportat o scadere de 65 de procente a profitului in cel de-al treilea trimestru, fiind puternic afectata de pierderile inregistrate pe titlurile de datorie greceasca pe care le detine.

  • 2 MLD. dolari - Atat vrea Romania din iesirea pe Wall Street

    Emisiunea de obligatiuni romanesti denomiate in dolari, programata pentru lansare pe piata SUA pana la finele lunii noiembrie, va avea o valoare minima de 500 de milioane de dolari si un nivel maxim de 2 miliarde de dolari, iar maturitatea titlurilor va fi de cel putin cinci ani.

  • Maramures: Incendiile de pe Valea Chiuzbaii si Valea Serpoaia au fost stinse cu elicopterul

    Pompierii militari au reusit sa stinga incendiile de pe Valea Chiuzbaii si Valea Serpoaia cu sprijinul unui elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor, dupa ce focul ardea mocnit de cinci zile.

  • Fondul Proprietatea cheama in judecata patru sefi ai Hidroelectrica

    Aseara, Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP), a anuntat Bursa de Valori Bucuresti ca a actionat in instanta, la 8 noiembrie, patru membri ai CA de la Hidroelectrica SA. Reptrezentantii FP considera ca sefii de la Hidro au prejudiciat compania prin aprobarea unui contract de furnizare a energiei catre ArcelorMittal Galati la un pret mai mic decat pretul pietei.

  • Cat castiga marii administratori de investitii din Romania

    Doua dintre cele mai mari firme de administrare a investitiilor, care gestioneaza active de peste 5,5 miliarde de lei (1,3 mld. euro) au castigat anul trecut aproape 10 milioane de lei, potrivit rapoartelor proprii. Cea mai mare va castiga, anul acesta, cel putin 29 de milioane, caci administreaza in Romania un singur fond de 14,6 miliarde.

  • Lufthansa lanseaza zboruri pe ruta Bucuresti - Berlin cu preturi low-cost

    Noul zbor va fi operat de patru ori pe saptamana intre Berlin si Bucuresti (aeroportul Otopeni), in zilele de marti, joi, sambata si duminica.intre Berlin si Bucuresti (aeroportul Otopeni), in zilele de marti, joi, sambata si duminica. Tarifele pentru aceasta ruta incep de la 49 euro pentru zborurile cumparate one-way (doar dus) si 99 euro pentru calatoriile dus-intros.

  • Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare a fost cooptat in Comitetul pentru Stabilitate Financiara

    Sefii institutiilor de supraveghere din sectorul financiar romanesc au stabilit astazi "directii comune de actiune" pentru intarirea in continuare a rezistentei la socuri a acestui sector si au decis cooptarea Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar ca membru al Comitetului National pentru Stabilitate Financiarǎ (CNSF).

  • Ilie Serbanescu: Romania este pe marginea prapastiei in ceea ce priveste economia

    Romania este pe marginea prapastiei in ceea ce priveste economia, considera analistul Ilie Serbanescu. "Incepand din 2003, s-au pus bazele inaintarii spre marginea prapastiei prin faptul ca s-a creat consum fara productie", a afirmat analistul economic Ilie Serbanescu, joi seara, la Antena 3.

  • Eternul faliment de la Termoelectrica

    Aflata pe lista companiilor monitorizate de FMI inca de la infiintare, Termoelectrica a ajuns astazi alaturi de CFR SA, Oltchim, RADET si altele in situatia de falimentului "de facto” si este unul dintre cei mai mari datornici la stat.

  • Sumele din conturile de pensii vor fi transferate in fonduri cu risc scazut, cu 10 ani inaintea iesirii la pensie

    Sumele acumulate in conturile participantilor la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) vor fi transferate, cu 10 ani inainte de iesirea la pensie, in fonduri cu grad de risc scazut, pentru protectia in fata unor eventuale evolutii nefavorabile ale pietelor financiare.

  • Vom avea cea mai grea iarna economica din ultimii 13 ani

    Auzim, in ultima vreme, vesti imbucuratoare. Se cresc estimarile privind evolutia PIB, se scade tinta de deficit bugetar, se scade prognoza de inflatie. Mai mult, se anticipeaza posibilitatea ca pensiile si salariile sa fie majorate in primul semestru din anul viitor. Dar chiar stau lucrurile in felul acesta?

  • Vrei sa lucrezi in social media? Vezi ce posturi sunt vacante

    Domeniul social media este din ce in ce mai atractiv pe piata fortei de munca si creeaza tot mai multe joburi. Vezi mai jos lista posturilor vacante in momentul de fata.

  • BCR, Erste, ING, UniCredit CAIB si Intercapital Invest, actionari ai BVB, au cerut convocarea AGA pentru revocarea CA

    Mai multi actionari care detin cumulat aproximativ 10% din Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au solicitat, joi, convocarea AGA, pe ordinea de zi figurand revocarea Consiliului de Administratie si alegerea unor noi membri, au declarat surse din piata de capital, citate de Mediafax.

  • Cat va costa un sejur all inclusive de Revelion, in Romania

    Petrecerea Revelionului in Romania se poate dovedi o alegere destul de ieftina pentru mini-concediul de la sfarsitul anului, pensiunile si hotelurile din toata tara venind cu oferte greu de ignorat.

  • Asigurari de sanatate cu 50 de euro pe luna

    De anul viitor, Sanatatea se va schimba la fata. Pana in martie, va trebui sa intre in vigoare noua lege a asigurarilor de sanatate ce va face loc operatorilor privati, care, teoretic, se vor bate sa castige de partea lor cat mai multi pacienti, cu pachete de servicii cat mai atractive.

  • Merkel: Romania a confirmat ca vrea sa adere la euro in 2015

    Cancelarul german Angela Merkel a declarat, ieri, dupa intalnirea cu Traian Basescu, ca Romania a confirmat ca vrea sa adere la euro in 2015, mentionand ca respecta acest lucru, stiind ce inseamna aplicarea unor reforme grele pentru populatie, seful statului afirmand ca Romania isi mentine obiectivul, citeaza Mediafax

  • Cat de sigur este cardul tau de debit?

    In iunie 2011, in Romania se aflau 10.689.357 de carduri de debit in circulatie, potrivit statisticilor bancii centrale. De asemenea, la aceeasi data, numarul tranzactiilor cu cardul era de 25,74 milioane, in timp ce retragerile de numerar insumau 54,78 milioane.

  • Raiffeisen Bank intrerupe sistemul de carduri duminica noaptea

    Raiffeisen Bank isi informeaza clientii ca in noaptea de sambata, 12 noiembrie spre duminica, 13 noiembrie, in intervalul 23.00-03.00 serviciul Raiffeisen Online (Internet banking) si serviciul Smart Mobile (mobile banking) nu vor functiona, deoarece banca efectueaza o migrare controlata a aplicatiilor core-banking. De asemenea, sistemul de carduri si retelele bancii de ATM-uri si POS-uri vor fi afectate in noaptea de duminica 13 octombrie, pentru una pana la trei ore, in intervalul 00:00 si 3:00.

  • Cluj: Sorin Apostu, suspendat din PDL

    Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, arestat pentru luare de mita, a fost suspendat din PDL, unde detinea functia de presedinte al organizatiei Cluj-Napoca.

  • Incep problemele: MIC.ro schimba in treapta inferioara

    Daca in urma cu doua luni magazinele MIC.RO de deshideau in numar mare, acum ritmul de deschidere a fost redus. In luna septembrie, omul de afaceri Dinu Patriciu anunta ca a fost nevoit sa schimbe planul de afaceri al retelei de retail MIC.RO din cauza sistemului bancar ostil.

  • Roubini: Un singur lucra va opri dezastrul din Europa. Zilele Italiei in zona euro sunt numarate

    Analistul american Nouriel Roubini, care a prezis criza economica din 2008, vede o singura solutie pentru a preveni dezastrul ce ar putea cuprinde Europa, iar aceasta depinde de Banca Centrala Europeana.

  • BNR: moneda aniversara 150 DE ANI DE LA INFIINTAREA SOCIETATII ASTRA DIN SIBIU

    In conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 14 noiembrie 2011, o moneda din argint dedicata aniversarii a 150 de ani de la infiintarea Societatii ASTRA din Sibiu.

  • Sechestru pe activele Nokia de la Jucu

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a instituit, vineri, sechestru pe activele Nokia de la Jucu, pentru datorii neplatite de 10 milioane de dolari de natura taxelor vamale, a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

  • WSJ: Turcia, Polonia, Romania si Ungaria, cele mai expuse riscului de restrangere a lichiditatilor

    Turcia, Polonia, Romania si Ungaria sunt printre statele din Europa de Est cele mai expuse la retragerea fondurilor de catre bancile europene, deoarece criza datoriilor din Europa a intrat intr-o noua faza, dupa demisia asteptata a premierului italian Silvio Berlusconi, se arata intr-un articol aparut vineri in publicatia americana 'Wall Street Journal' (WSJ), transmite Agerpres

  • Adio, Berlusconi: Urmeaza un vot crucial pentru Italia

    Senatul italian se pregateste astazi pentru un vot de importanta capitala, pe masurile de austeritate promise de guvern Uniunii Europene, esentiale pentru a evita scaparea de sub control a crizei datoriilor de stat, la cateva zile inainte de sfarsitul "erei Berlusconi", transmite Reuters, citat de Mediafax.

  • ING: Cursul ar putea ajunge la 4,4 lei/euro pana la sfarsitul anului

    Analistii ING Bank si-au ajustat usor in crestere prognozele pentru cursul euro/leu avand in vedere persistenta problemelor datoriilor suverane din zona euro si perspective grupului privind un dolar american mai apreciat.

  • Primele brute pe asigurari generale ale Allianz au scazut cu 18,8%

    Primele brute subscrise de Allianz in Romania pe segmentul asigurarilor generale (de proprietate si accident) au scazut in primele noua luni cu 18,8%, la 142 milioane euro, din cauza tarifelor mai scazute de reinnoire, in special la politele de asigurare auto.

  • Robert Rekkers: Importanta este gasirea investitorilor straini interesati de actiunile Banca Transilvania

    Gasirea investitorilor interesati de actiunile Bancii Transilvania (BT) si trecerea la normele internationale de raportare financiara (IFRS) reprezinta unele dintre conditiile pentru listarea bancii pe bursele din strainatate, ne-a declarat Robert Rekkers, directorul general al BT.

  • Basescu a pus ochii pe Deutsche Bank: Am vrea in Romania si o banca germana, daca se poate

    Presedintele Traian Basescu i-a invitat, joi, pe bancherii germani sa se extinda in Romania, afirmand ca pe piata bancara romaneasca activeaza multe banci grecesti, austriece, italiene, franceze, dar s-ar dori si o banca germana.

  • Creditele de refinantare au toate sansele sa dispara din 2012

    Noul regulament de credite pentru persoane fizice va fi aplicat cel mai probabil din ianuarie 2012. Pana atunci bancile comerciale trebuie sa depuna si sa astepte aprobarea BNR pentru noile norme de creditare. Refinantarile insa, chiar daca sunt permise, devin total neatractive si chiar costisitoare pentru clienti.

  • Datornicii ar putea fi protejati

    Aveti un credit ipotecar pe care il platiti din ce in ce mai greu? Avem o veste buna: un nou proiect european ar putea obliga bancile sa nu mai execute silit locuintele si nici sa mai puna penalitati de neplata a ratelor - un fel de protectie suplimentara pentru cei indatorati.

  • Curs valutar BNR

    Banca Nationala a Romaniei a anuntat pentru azi un curs valutar in usoara scadere, atat pentru euro cat si pentru dolarul american. Cursul de azi este in usoara scadere, 4.3530 lei/ euro, fata de 4.3479 lei/ euro in data de 10 octombrie.

  • BUGET 2012: Pensiile vor fi inghetate. Documentul nu cuprinde indicii de majorare a salariilor

    Proiectul de buget pregatit de Guvern prevede inghetarea pensiilor pe intreaga perioada a anului viitor, fara indicii de majorare a acestora si a salariilor in al doilea semestru, pentru sustinerea platii pensiilor fiind din nou transferate de la bugetul de stat 13,8 miliarde lei.