Afacerile Generali in Romania au crescut cu 56% in primul trimestru

Data publicarii: 09-05-2007 | Afaceri

Veniturile din prime de asigurari obtinute de Generali in Romania au urcat cu 56% in primul trimestru al acestui an, peste media de crestere de 27,4% obtinuta in regiunea Europei Centrale si de Est, potrivit raportului trimestrial al companiei, publicat miercuri.

"In Romania, rezultatele exceptionale obtinute de reteaua de vanzari au permis cresterea semnificativa a primelor", se spune in raportul Generali. Raportul financiar nu ofera date despre afacerile din 2007 ale operatiunilor din Romania.

Profitul operational din regiunea Europei Centrale si de Est a crescut in primul trimestru al acestuia an cu 1,6 milioane euro, la opt milioane euro. In regiune, volumul primelor brute subscrise a fost in primul trimestru de 128,2 milioane euro, in crestere cu 27,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Generali, cea mai mare companie de asigurari din Italia din perspectiva incasarilor din prime de asigurare, a afisat marti o crestere cu 19,6% a profitului net pe primul trimestru, pana la suma de 715,4 milioane de euro. Primele brute ale grupului au atins 18,48 miliarde de euro, ceea ce reprezinta o crestere cu 4,4% fata de aceeasi perioada din urma cu un an.

Potrivit unui anunt comun, grupul ceh PPF si Generali intentioneaza unificarea afacerilor de asigurari din aceasta regiune a Europei. Tranzactia propusa presupune cumularea, sub o administrare unica, a afacerilor de asigurari ale PPF Group, active in Cehia, Slovacia si alte state est-europene cu operatiunile din domeniul asigurarilor ale Generali, in Europa Centrala si de Est. Grupul va avea sediul la Praga si va fi detinut, in proportie de 51% de catre Generali Group, restul revenindu-i PPF Group.

Acordul intre cele doua firme presupune ca Generali va plati 1,1 miliarde de euro catre PPF pentru controlul asupra participatiei majoritare la holdingul noi-infiintat, care va detine atat Ceska Pojistovna, cel mai mare asigurator din Cehia si parte a PPF, precum si activele Generali din regiune. Unificarea operatiunilor de asigurari din Europa Centrala si de Est ale firmei Generali si ale grupului ceh PPF nu va afecta piata din Romania in acest an, a declarat recent agentiei NewsIn, directorul de marketing si comunicare din cadrul asiguratorului roman Ardaf, controlat de PPF, Alina Nastase. "Operatiunile nu vizeaza, cel putin penru acest an, si Romania", a precizat Nastase.

Grupul italian este prezent in Romania prin subsidiara Generali Romania si prin divizia FATA Asigurari Agricole. Generali a manifestat, de asemenea, interes pentru piata pensiilor private din Romania si va anunta in perioada urmatoare planurile companiei privind aceasta piata. Generali Asigurari Romania a afisat o crestere cu 129% a volumului total de prime brute subscrise in 2006, fata de 2005, pana la 296 milioane lei, datorata unei accelerari a activitatii in domeniul asigurarilor de non - viata si a urcat cota de piata la 5%.

NewsIn