Vosganian: CEC-ul ar putea fi preluat de investitori romani

Data publicarii: 14-05-2007 | Finante-Banci

Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a declarat, sambata, la Iasi, ca CEC-ul ar putea fi preluat de investitori romani, existand deja solicitari in acest sens din partea unor patronate din tara. "CEC va ramane banca de stat cel putin inca un an. CEC-ul ar putea fi preluat si de unii investitori romani, avem deja unele solicitari din partea unor patronate romanesti. Daca vom lua in viitor decizia privatizarii, se va face intr-o formula care sa dea satisfactie capitalului national", a declarat, intr-o conferinta de presa, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.

Pe de alta parte, Vosganian a precizat ca are incredere in noul director al CEC-ului, Radu Ghetea, ca va transforma institutia intr-o banca de succes. "Am inlocuit vechea conducere a CEC-ului din ratiuni practice. Nu am ce sa-i reprosez vechiului director, Eugen Radulescu. Am incredere ca Radu Ghetea poate sa faca ca prestigiul si cota de piata ale CEC-ului sa creasca", a mai spus Vosganian.

Acesta a adaugat ca ideea lansata de ministrul Decebal Traian Remes, potrivit careia platile in agricultura din fondurile europene sa se efectueze prin CEC, este o idee excelenta. "Banca dispune de o structura foarte bine ramificata in teritoriu", a explicat ministrul economiei si finantelor.

Adunarea generala a actionarilor (AGA) Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) a anuntat, vineri, printr-un comunicat, ca a hotarat o noua componenta a consiliului de administratie al bancii, avand ca presedinte pe Radu Gratian Ghetea.

"Conducerea executiva va fi asigurata, in perioada urmatoare, de domnul Radu Gratian Ghetea, in calitate de presedinte, si de domnul Cristian Tudorancea, in calitate de vicepresedinte", se arata in comunicat.

NewsIn