Monitoarele viitorului au intrat in probe

Data publicarii: 21-08-2007 | IT&C

Laboratoarele Inami din Japonia au dezvoltat un monitor care creeaza chiar senzatia de briza atunci cand utilizatorul "alearga" intr-o lume virtuala, noteaza Evenimentul Zilei. Monitoarele viitorului vor fi mai late si mai subtiri, iar tot mai multe vor primi comenzi direct prin atingerea ecranului, conform site-ului Statesman.com. Unele vor avea forme si marimi neobisnuite.

Este vorba despre ecrane flexibile ce pot fi rulate pentru a ocupa mai putin spatiu sau de ecrane curbate, ce le ofera un camp mai bun de vizualizare jucatorilor impatimiti. Altele vor beneficia de ecrane reflexive care se incarca de la soare sau de la lumina becului, pentru a consuma mai putina energie.

Exista chiar un proiect de monitor, dezvoltat de laboratoarele Inami din Japonia, care are mici fante incorporate ce sunt capabile sa creeze o briza atunci cand, de exemplu, utilizatorul "alearga" intr-o lume virtuala gazduita de un joc video.

"Aceste inovatii sunt determinate de modul in care oamenii folosesc computerele si televizoarele, o piata de peste 100 de miliarde de dolari la nivel mondial", crede Kurt Scherf, de la compania de cercetare din Dallas, Parks Associates.

Vom  consuma cafeaua pe monitor

Corporatia Microsoft, cel mai mare producator de software la nivel mondial, lucreaza la un proiect interesant - Microsoft Surface.

Este vorba despre un computer cu forma unei masute de cafea, care reprezinta un pas important in directia inlocuirii mouse-ului si a tastaturii cu mijloace mai simple de utilizare, precum comanda vocala sau simpla atingere.

Microsoft Surface are un ecran cu diagonala de 30 de inchi (76 de centimetri), plasat sub o suprafata din plastic dur care permite accesarea prin atingere a meniurilor.

Computerul recunoaste si interactioneaza cu aparate plasate pe suprafata sa, putand fi vizualizate, de exemplu, fotografiile stocate intr-un aparat foto digital asezat pe ecranul sau. Primele exemplare vor fi livrate in noiembrie 2007, la un pret cuprins intre 5.000 si 10.000 de dolari.

Nici cel mai mare producator de computere personale si imprimante din lume, Hewlett-Packard, nu s-a lasat mai prejos. In ianuarie anul curent a introdus computerul TouchSmart, in valoare de 1.800 de dolari. Acesta este destinat folosirii in interiorul casei.

Parintii si copiii pot folosi monitorul sensibil la atingere al acestuia pentru a naviga pe internet, a scrie mesaje, pentru a vedea agenda sau calendarul familiei sau pentru a vizualiza poze sau filme, fara a le fi teama ca varsa lapte pe tastatura.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: