Orban declara ca vor fi percepute taxe pe autostrazile concesionate

Data publicarii: 28-09-2007 | Economie

Ministrul transporturilor Ludovic Orban a declarat, vineri, ca vor fi introduse taxe pe autostrazile care vor fi concesionate, respectiv autostrazile Sibiu-Pitesti, Brasov-Ploiesti, Focsani-Bacau si Targu Mures-Iasi, fiind excluse autostrazile Soarelui si Bucuresti-Pitesti.

"Vom contrui autostrazi prin parteneriat public-privat, iar respectivele autostrazi vor fi concesionate pe o durata cuprinsa intre 20 si 30 de ani. Costurile pentru autostrazi vot fi suportate de firmele respective, iar acestea isi vor recupera banii din colectarea de taxe. Astfel vor exista taxe pe autostrazile care vor fi concesionate", a spus Orban, vineri, in cadrul conferintei "Transportul si Infrastructura in Romania"

Ministrul transporturilor  a precizat ca viitoarele autostrazi care vor fi concesionate sunt Sibiu-Pitesti, Brasov-Ploiesti, Focsani-Bacau si Targu Mures-Iasi.

De asemenea, Orban a subliniat ca nu vor fi introduse taxe pe autostrazile Bucuresti-Pitesti si Bucuresti-Constanta.

"Ceea ce s-a scris despre faptul ca pe Autostrada Soarelui vor exista taxe este neadevarat", a mentionat Orban.

Directorul adjunct din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADR), Dorin Debucean, a declarat, recent, ca "autoritatile ar putea introduce o taxa pe Autostrada Soarelui incepand cu sezonul estival 2008, care se va plati la fiecare nod rutier, taxa care ar putea fi impusa si pentru autostrazile ce urmeaza sa fie construite".

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: