Millennium Bank vrea ''sa faca parte din viata fiecarui roman''

Data publicarii: 11-10-2007 | Finante-Banci

Millennium Bank, cel mai mare grup financiar privat din Portugalia, a lansat astazi oficial operatiunile pe piata romaneacsa, deschizand usile celor 39 de sucursale din 9 orase ale tarii. Banca se adreseaza atat segmentului corporate, cat si celui de retail, dar va avea si sucursale specializate in acordarea creditelor de consum. Astfel, banca a decis sa-si imparta activitatea prin deschiderea a doua tipuri de unitati: centre de credit si centre financiare. In centrele financiare se vor putea desfasura activitati curente specific-bancare, atat pentru persoane fizice, cat si pentru companii (mijlocii si mari). Centrele de credit se vor axa pe acordarea de credite de consum.

Orasele in care Banca Millennium este prezenta sunt: Bucuresti, Bacau, Brasov, Cluj, Constanta, Iasi, Oradea, Ploiesti si Timisoara. In Bucuresti banca a deschis 3 centre financiare, 11 centre de credit, precum si o sucursala private-banking. Millennium Bank va investi pana la sfarsitul anului 2011 un total de 300 de milioane de euro, urmand ca numarul sucursalelor sa ajunga la 100, pana la sfarsitul aceluiasi an.

Printre produsele "forte" cu care Millennium intra pe piata bancara se afla creditul ipotecar cu grad de indatorare de 65%, cu normele deja aprobate de BNR, si avans de 15%. Tototdata, oficialii bancii au declarat ca produsele de Internet Banking vor fi competitive. Banca are in prezent 78 de bancomate.

Millennium isi propune sa treaca pe profit in 2011, cand estimeaza ca va detine o cota de piata de 1,9%. Tototdata, banca isi propune sa atinga o cota de piata de 2,3% in 2013, a declarat Filipe Pinhal, presedintele Millennium Bcp.

"Am construit Banca Millennium pentru a fi eficienta, moderna, avansata din punctul de vedere al tehnologiei IT, cu personal receptiv la nevoile clientilor si ne dorim sa facem parte din viata fiecarui roman", a mai declarat Filipe de Jesus Pinhal.

Lansare Millennium Bank Romania

In ceea ce priveste staff-ul, oficialii bancii au declarat ca au atras in noua banca peste 500 de angajati, 90% din acestia avand experienta anterioara in domeniul financiar-bancar, media de varsta a acestora fiind de 29 de ani.

In vizita la Millennium Bank Alba Iulia

BankNews.ro a vizitat astazi centrul financiar Millennium din Piata Alba Iulia, unde am fost intampinati cu bomboane si fursecuri, intr-o atmosfera festiva. Am fost intrebati daca nu vrem sa ne deschidem cont. Anagajatii erau bucurosi pentru ca, pana la ora 13.00, deschisesera deja cateva conturi. Elena Bratian, Relationship Manager, plecata dintr-o alta banca pentru a-si dezvolta o noua cariera la Millennium, parea nerabdatoare sa ne prezinte produsele bancii.

Conducerea Millennium Bank Romania:
  • Jose Toscano - director general Millennium Bank Romania
  • Dan Sandu - director general adjunct Millennium Bank Romania

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: