ASUS - Acces Internet instant cu Linux instalat in BIOS

Data publicarii: 13-10-2007 | IT&C

Consecventa principiilor sale de promovare a unor tehnologii noi si uneori neasteptate, compania ASUS a lansat placa de baza P5E3 Deluxe, bazata pe chipsetul Intel X38, care contine o caracteristica neobisnuita.

P5E3 Deluxe are instalat un sistem Linux cu browser Web Firefox si client Skype VoIP, care permite utilizatorului sa navigheze pe Internet la doar cinci secunde dupa pornire. Caracteristica placii de baza este denumita ASUS Express Gate si se bazeaza pe Splashtop, un sistem de operare Linux desktop lansat de DeviceVM.

P5E3 Deluxe

"Cu o durata de boot de doar 5 secunde, ASUS Express Gate ofera un sistem de operare Linux care asigura acces instant la functiile cele mai frecvent utilizate cum ar fi accesul Internet, VoIP si e-mail fara a intra in sistemul de operare al calculatorului", a anuntat ASUS.

Express Gate ofera un desktop Linux foarte bine realizat, care a depasit asteptarile multor pasionati, care erau convinsi ca va fi doar un sistem de operare minimal asamblat rapid de inginerii ASUS. Express Gate este complementar sistemului de operare traditional, permitand navigarea pe Internet fara a fi expus la atacuri sau cand utilizatorul nu doreste sa astepte pornirea sistemului de operare al PC-ului. ASUS Express Gate este mai eficient din punctul de vedere al consumului de energie decat un sistem de operare traditional.

Integral in CHIP

Ultimele stiri pe BankNews.ro: