Piraeus Bank lanseaza un imprumut pe 3 ani pentru IMM-uri

Data publicarii: 07-11-2007 | Finante-Banci

Piraeus Bank Romania va lansa, in mai putin de o luna, un nou produs de creditare destinat IMM-urilor: Piraeus Medium Term Loan, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Acesta este cel de-al noualea instrument de finantare pentru IMM-uri aflat in portofoliul bancii.

Piraeus Medium Term Loan se adreseaza Intreprinderilor Mici si Mijlocii, aflate in portofoliul de clienti ai Piraeus Bank Romania, cu o cifra de afaceri cuprinsa intre 30.000 si 5.000.000 euro. Suma acordata de banca reprezinta maximum 30% din cifra de afaceri anuala a companiei solicitante iar perioada de maturitate a imprumutului este de 36 de luni. Imprumutul poate fi acordat in RON, EUR, USD si CHF, urmand ca rambursarea sa se realizeze in rate lunare sau trimestriale.

Fondurile asigurate prin Piraeus Medium Term Loan pot fi utilizate si pentru efectuarea platilor aferente datoriilor catre stat mai recente de 3 luni.

Imprumutul se acorda personalizat, in functie de capacitatea de rambursare si de nevoile clientului, banca oferind consultanta gratuita pentru pregatirea documentatiei necesare, se mai precizeaza in comunicatul de presa al bancii.

"Prin dezvoltarea intensa a portofoliului de produse de creditare adresate IMM-urilor dorim sa sprijinim comunitatea de afaceri din Romania, sa creem un parteneriat din care ambele parti implicate sa aiba de castigat. Exista in segmentul IMM-urilor, ca si in retail, un potential urias de dezvoltare. Faptul ca portofoliul de clienti ai bancii pe segmentul IMM a crescut cu 51% in perioada decembrie 2006 - octombrie 2007, urmat de cresterea de aproape 3 ori a volumului de credite acordate in aceeasi perioada de Piraeus Bank Romania, demonstreaza ca trebuie sa ne adaptam unei evolutii intense a Intreprinderilor Mici si Mijlocii. Facem acest lucru oferind produse noi, care raspund nevoilor partenerilor nostri. ", a declarat Georgios Kournavos, Director de Dezvoltare al segmentului de produse pentru IMM-uri din cadrul Piraeus Bank Romania.

Anul acesta, Piraeus Bank Romania si-a imbogatit oferta de creditare pentru IMM-uri prin lansarea a patru noi produse: Piraeus Business Express, in luna iunie, si recent, Piraeus Practical Loan si Piraeus Overdraft.

Redactia BankNews.ro