Presedintele Millennium bcp a demisionat in urma scandalului care-i implica pe fiul sau si pe unul dintre actionari

Data publicarii: Astazi, 05-12-2007 | Finante-Banci

Jardim Goncalves, presedintele Millenium bcp, a demisionat marti seara din conducerea bancii, sub presiunea actionarilor, dupa ce s-a aflat ca banca a acordat credite fiului sau si unuia dintre actionari - Gois Ferreira -, procedura ce este considerata ilegala in Portugalia. Millennium bcp neaga insa orice ilegalitate. Plecarea lui Goncalves, care a fondat banca Millennium in 1985, va stabiliza situatia incordata in randul actionarilor ce dureaza din luna mai, cand Millennium a esuat in preluarea rivalei sale, Banco bpi.

"E o zi importanta pentru banca, vom incerca sa lasam deoparte ceea ce s-a intamplat anul acesta", a declarat Filipe Pinhal, directorul executiv al bancii. Acesta a adaugat ca a obtinut sprijinul actionarilor pentru a conduce banca inca un mandat.

Goncalves se va retrage din functiile de presedinte si director al consiliului de administratie pe 31 decembrie, potrivit Reuters. "Aceasta este o noua etapa si nu vreau sa iau parte la ea", a declarat Goncalves jurnalistilor portughezi.

Pinhal a precizat ca noua echipa manageriala il va include pe Rui Horta e Costa, fostul director al principalei companii energetice a Portugaliei, care va fi director financiar in cadrul bancii.

Jardim Goncalves va fi inlocuit de Gijsbert Swalef un reprezentant al actionarului olandez Eureko, care detine  7,7% din actiunile Millennium bcp, au declarat oficialii bancii.

Marti, la 21.00, ora Romaniei, un oficial al Millennium bcp declara in exclusivitate pentru BankNews.ro ca banca asteapta si rezultatul analizei Bancii Centrale din Portugalia, care va decide daca imprumuturile acordate fiului lui Goncalves si unuia dintre actionari au caracter ilegal sau nu. In Portugalia legea interzice acordarea de imprumuturi membrilor familiei actionarilor. Cu toate acestea, reprezentantul Millennium contactat de BankNews.ro a declarat ca ilegalitatea procedurii este discutabila.

Citeste pe aceeasi tema: Presedintele Millennium Bank bcp, acuzat de conflict de interese (Actualizat)

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: