Romanii pot ataca taxa auto la Parlamentul European

Data publicarii: 08-02-2008 | Auto

Romanii care au epuizat metodele de recuperare a taxei de prima inmatriculare in tara pot inainta o petitie Parlamentului European. Procedura face parte din tematica europeana, astfel ca petitia ar putea fi considerata admisibila si inaintata Comisiei Europene. "In aceste conditii, in care oricum Bruxelles-ul a cerut statului roman modificarea acesteia, o astfel de initiativa a cetatenilor, cei afectati de existenta acestei taxe, ar putea fi un element de presiune si de convergenta", a declarat Nicolae Vlad Popa, eurodeputat, membru al Comisiei de Petitii din PE, citat de Hotnews.

De asemenea, eurodeputatul Victor Bostinaru prezinta, pe site-ul www.petitiipe.ro, modalitatea in care poate fi depusa o astfel de petitie, procedura pe care o urmeaza si formularea unui document de acest fel.

"Ii invit pe premier si pe ministrul finantelor sa se gandeasca serios la posibilitatea restituirii banilor incasati ca taxa de prima inmatriculare, pentru ca alta cale legala nu exista", a declarat Bostinaru.  
 
Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: