Declaratii fiscale online in toata tara

Data publicarii: 02-04-2008 | Finante-Banci

Gata cu drumurile si cozile la ghiseele administratiei fiscale! Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a extins la nivelul intregii tari, sistemul de depunere online a declaratiilor fiscale, a anuntat ieri institutia.

Pentru utilizarea sistemului de declarare on-line pe site-ul ANAF, contribuabilii se inregistreaza in acest scop, primind un certificat digital de semnatura digitala in forma restransa, care poate fi utilizat numai in scopul identificarii si semnarii electronice a declaratiilor, se mentioneaza intr-un comunicat al ANAF. De la 1 aprilie, sunt acceptate si declaratiile fiscale depuse online, semnate de furnizorii de semnatura digitala DigiSign si certSIGN. Initial, ANAF a introdus posibilitatea declararii online a impozitelor, taxelor si contributiilor pe site-ul propriu al agentiei pentru contribuabilii din municipiul Bucuresti si judetul Ilfov. Metoda a fost aplicata gradual, in ianuarie, metoda de depunere online a declaratiilor fiind folosita in 22 de judete.

Depunerea declaratiilor fiscale pe Internet este extinsa la toate categoriile de contribuabili care au obligatia sa depuna declaratia privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat, declaratia privind impozitul pe profit, decontul si decontul special de TVA, declaratia rectificativa si decontul privind accizele. 
 
Curentul