Sectorul de lux, in pericol din cauza crizei ipotecare

Data publicarii: 03-04-2008 | International

Sectorul de lux al ceasurilor si al bijuteriilor risca sa se confrunte in acest an cu o incetinire a cresterii economice generata de criza ipotecara internationala, a estimat miercuri presedintele expozitiei Baselworld care isi va deschide joi portile, Jacques Duchene, citat de AFP.

"In contextul evenimentelor economice si in special al celor din sectorul bancar, ce zguduie planeta noastra de cateva luni, industria noastra si economia noastra ar puta deveni fragila in orice clipa", arata o copie a discursului lui Duchêne, citat de AFP. 
"Criza creditelor cu grad ridicat de risc este departe de a-si gasi rezolvarea" a adaugat Duchene si a mentionat ca aceasta va persista pe o durata nederminata de timp.

"Criza creditelor are deja repercusiuni asupra economiilor noastre si va genera probleme de o complexitate rar intalnita", a sugerat presedintele Baselworld, subliniind ca evenimentele forteaza sectorul sa ramana vigilent.

"Sitatia actuala ar putea deveni delicata", in special din cauza prelungirii termenelor amanate de productie si a rarefierii mainii de lucru, a mai spus Duchene.

"Daca ne-am putea astepta sa intampinam anumite dificultati pe piata americana, pietele emergente sunt, din contra, prezente si vor continua sa functioneze bine, motiv pentru care putem sa ne pastram optimismul in 2008", a spus presedintele Baselworld.

Cel mai mare salon mondial al bijutierilor si ceasornicarilor isi va deschide portile joi la Bale pentru 7 zile, cu peste 2.000 expozanti si cu un numar estimat de vizitatori care se ridica la 100.000.

Pentru cea de a 12-a aniversare a evenimentului, salonul reuneste expozanti din 45 de state diferite si peste 2.500 jurnalisti.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: