Femeile care fac legea in IT & C

Data publicarii: 03-04-2008 | HR/Cariere

Fraiele unor corporatii precum Yahoo! sau eBay sunt acum in mainile lor, noteaza Evenimentul Zilei. Atunci cand ne gandim la cei care conduc marile companii tehnologice, am putea crede ca acesti manageri sunt, intr-un procent covarsitor, barbati. Realitatea este insa alta. Corporatii gigant, precum Yahoo! sau eBay, sunt conduse de femei. Ele sunt foarte competente, iar influenta lor in industrie este mare, conform informatiilor publicate pe blogul magazinului tehnologic on-line Super Warehouse.

Autorii au identificat nu mai putin de 25 de femei cu putere in domeniu. De exemplu, Mary Ann Davidson conduce cu o mana de fier divizia de securitate a companiei Oracle, folosindu-se de experienta acumulata pe cand servea in Marina Americana, unde a fost si medaliata pentru merite deosebite.

De asemenea, nu lipsesc nici femeile-jurnalist IT&C de succes. Annalee Newitz scrie pentru publicatii cunoscute precum "Popular Science" sau "Wired". Tot jurnalista este si Morgan Webb, aproape dependenta de jocurile pe calculator, care tine o rubrica dedicata tehnologiei in revista FHM, precum si un blog foarte apreciat, in domeniu.

CARLY FIORINA

Membru in consiliul firmei de solutii de securitate Cybertrust si director al Revolution Health Group. Fiorina este insa foarte cunoscuta datorita pozitiei de director general executiv pe care a ocupat-o la gigantul IT Hewlett & Packard (HP). Considerata un specialist de mare calibru in lumea tehnologica, Carly Fiorina a fost desemnata, ani de-a randul, cea mai puternica femeie de afaceri de catre revista "Fortune".

SUSAN DECKER

Presedinte al corporatiei Yahoo!, marele rival al Google in mediul on-line. Este, de asemenea, membru in consiliul mai multor companii-gigant, precum producatorul de procesoare Intel sau celebra casa de brokeraj si asigura ri Berkshire Hathaway. Decker este specialist in computere, fiind licentiata la Universitatea Tufts. Are si un MBA (Master of Business Administration) la Scoala de Afaceri Harvard.

MARISSA MAYER

Vicepresedintele diviziei ce se ocupa de dezvoltarea de produse la compania de servicii pe internet Google. Ea a fost prima femeie-inginer angajata de celebra companie. Daca Google dezvolta un nou serviciu sau produs, Marissa este cea care decide daca acesta este gata sa fie lansat sau mai are nevoie de "finisaje". In plus, de foarte multe ori ea este cea care vorbeste in numele companiei.

MARGARET WHITMAN

Probabil cea mai influenta si inovativa femeie din domeniul tehnologic. Este presedintele eBay inca din 1998, pe care a reusit sa o transforme dintr-o firma cu 30 de angajati intr-o companie cu peste 10.000. Ocupa, de asemenea, un fotoliu in consiliul companiilor Procter & Gamble si DreamWorks Animation. Ea a lucrat pentru cele doua companii inainte de a se ocupa de destinul eBay.

CAROL BARTZ

A fost directorul general executiv al companiei Autodesk, producatorul popularului program de proiectare AutoCAD, timp de 15 ani. Acum lucreaza pentru guvernul american, fiind membra in Consiliul Prezidential pentru Tehnologie si Stiinta. Este apreciata drept una dintre figurile marcante ale lumii tehnologice, de-a lungul timpului primind numeroase premii in domeniu.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: