A fost plantat copacelul BankNews.ro

Data publicarii: 14-04-2008 | Mediu

La intitativa DHL Romania si a asociatiei "Viitor Plus", comuna Valcele din judetul Calarasi a devenit mai bogata cu 450 de copaci. Cativa dintre ei au fost plantati si de BankNews.ro. Astfel, sambata 12 aprilie, 50 de angajati ai companiei DHL, voluntari si o mana de jurnalisti au participat la actiunea "Salveaza Padurea".

Copacelul BankNews.ro

"Salveaza padurea" este un program de mediu prin care DHL stimuleaza colectarea hartiei de catre partenerii si clientii sai si folosirea fondurilor stranse pentru achizitionarea si plantarea de copaci.

Cand compania partenera aduna o cantitate de hartie intre 200 si 300 de kg, DHL ridica hartia, o transporta la centrul de colectare si obtine contravaloarea cantitatii predate. Banii astfel obtinuti sunt folositi pentru achizitionarea si plantarea de copaci in diferite zone ale tarii, una dintre ele fiind si comuna Valcele, judetul Calarasi.

"Prin programul "Salveaza padurea" dorim sa facem cunoscut mediului corporatist din Romania faptul ca mediul inconjurator este cel care sufera de fiecare data cand uitam sau ignoram reciclarea hartiei folosite. Mai multa hartie reciclata inseamna mai multi copaci plantati. In acest mod, adresam o invitatie tuturor companiilor de a se implica in actiuni de voluntariat pentru mediu, mai ales daca fac parte din strategiile lor anuale", afirma Dana Franti, Quality & Environment Manager DHL International Romania.

Achizitia celor 450 de copaci si implicarea personala a angajatilor DHL in campania de plantare fac parte din parteneriatul DHL cu asociatia "Viitor Plus" pentru programul "Adopta un copac". Prin acest program, asociatia isi propune sa impadureasca un teren agricol slab productiv de 39 ha in comuna Valcele, judetul Calarasi. Speciile de copaci plantate - stejar, pin, cer, garnita, frasin, mojdrean, dud si salcioara - sunt adecvate tipului de sol din zona si au fost selectate pentru a preveni eroziunea solului si alunecarile de teren.

"Protectia mediului este una dintre prioritatile DHL Romania, inclusa in strategia noastra corporativa. Am raspuns solicitarii Asociatiei "Viitor Plus" de a ne implica in programul foarte ambitios pe care l-au conceput, deoarece judetul Calarasi este unul dintre cele mai slab impadurite 4 judete ale tarii, avand 4% rata de impadurire comparativ cu 20% media pentru zona de campie. Plantarea celor 450 de puieti este primul pas spre nasterea unei paduri, ce va aduce numeroase beneficii de mediu si economice", adauga Dana Franti, Quality & Environment Manager DHL International Romania.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: