Primele poze cu Ferrari California GT

Data publicarii: 15-05-2008 | Auto

Dupa tot felul de speculatii (toata lumea fiind convinsa ca italienii vor prezenta urmasul celebrului Dino) iata ca Ferrari ne furnizeaza primele poze cu noul GT 2 plus 2, denumit California.

Acesta foloseste propulsorul V8 de 4,3 litri de pe F430, dar cu injectie directa de benzina si o cutie cu dublu ambreiaj (7 rapoarte) - doua premiere pentru producatorul italian. Puterea maxima comunicata este de 460 CP la 7.500 de rotatii, in timp ce pentru valoarea cuplului mai trebuie sa asteptam, insa Ferrari sustine ca "este de ajuns ca sa imbunatateasca substantial dinamica masinii".

California GT mai marcheaza o premiera, si anume un nou design pentru evacuari, pozitionarea celor patru tevi fiind similara cu cele folosite de Lexus IS-F.

Performantele se anunta a fi explozive, mai ales ca noua transmisie va facilita schimbari ultra-rapide. California GT, se pare, atinge 100 km/h in mai putin de 4 secunde, in timp ce cutia dublu-ambreiaj va mentine consumul la un nivel decent pentru o astfel de masina, iar emisiile de CO2 vor fi de 310 g/km.

Dinamica buna va fi ajutata si de o masa totala "redusa" de... sub 1.700 kg. La prima vedere pare mult, dar California GT va fi disponibila doar in configuratie coupe-cabrio si in aceste coordonate greutatea e acceptabila. Oricum, se poate si mai rau, de exemplu 612 Scaglietti cantareste 1.840 de kilograme.

Nu au fost date publicitatii poze cu interiorul, dar din cele disponibile pana acum putem deduce cateva siluete si forme, care ne fac sa credem ca nu va diferi foarte mult de restul gamei Ferrari.

Galerie foto Ferrari California GT:
  • Ferrari California GT

  • Ferrari California GT bord

  • Ferrari California GT spate

  • Ferrari California GT fata

Conceptul 2 plus 2 pare cel mai mare minus al acestei masini, motorul mult impins in spate facand inutila lungimea de aproximativ 4,6 m, locurile din spate parand total inutilizabile.

Se pare ca prezentarea oficiala va avea loc la Salonul Auto de la Paris, din aceasta toamna, livrarile urmand sa debuteze anul viitor, pretul de baza urmand sa fi de aproximativ 200.000 de euro.

Auto.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: