Casele nationalizate nu vor mai fi retrocedate proprietarilor

Data publicarii: 09-10-2008 | Imobiliare

Casele nationalizate nu vor mai fi retrocedate proprietarilor, ci acestia vor fi despagubiti. De asemenea, actualii chiriasi vor putea ramane in case. Actul normativ va fi trimis spre promulgare presedintelui Traian Basescu.

Legea caselor nationalizate a fost adoptata miercuri de Parlament cu 117 voturi "pentru", 79 "impotriva" si 28 de abtineri.

Conservatorii, principalii sustinatori ai legii, au mobilizat in sedinta de plen cateva zeci de chiriasi ai caselor nationalizate ce sunt pe punctul de a fi evacuati din locuinte.

Democrat-liberalii au votat impotriva Legii caselor nationalizate, explicand ca actul normativ nu satisface cererile presedintelui Traian Basescu. Seful statului a intors la Parlament aceasta lege si a precizat ca produce o a doua nationalizare, dupa cea facuta de comunisti. Basescu va primi spre promulgare legea, cu unele modificari tehnice, dar nu de esenta, fara ca seful statului sa o mai poata intoarce spre Legislativ.

Pe ordinea de zi a parlamentarilor se afla si alte legi controversate. Deputatii isi vor exprima astazi votul asupra legii prin care ar trebui sa fie acordata o locuinta in Bucuresti unei femei al carei sot s-a sinucis in urma unei evacuari dintr-o casa nationalizata. Proiectul, promovat tot de PC, nu este sustinut de Guvern care considera ca legea nu este constitutionala.

Legea privind marirea alocatiilor speciale pentru familiile cu un venit mai mic decat salariul minim net pe economie va primi de asemenea votul parlamentarilor, alaturi de alte circa 200 de legi aflate pe ordinea de zi.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: