Statul garanteaza timp de doi ani ipotecile britanicilor ramasi fara venituri

Data publicarii: 04-12-2008 | Finante-Banci

Britanicii care au contractat un credit ipotecar si se afla in imposibilitatea de a-si mai plati ratele lunare ca urmare a faptului ca au fost concediati sau au suferit o alterare a veniturilor generata de situatia economica, vor fi protejati de statul britanic pe o perioada de maxim doi ani, conform unui proiect legislativ propus de guvern, scrie The Telegraph.

"Noua schema de suport a proprietarilor cu credite ipotecare ii vizeaza pe cei care trec printr-o imposibilitate de plata temporara data de o scadere a veniturilor corelata cu situatia economica actuala. Guvernul le va garanta platile in schimbul participarii bancilor la programul de ajutorare a industriei financiare", se arata in comunicatul executivului britanic. 

Guvernul se va intalni cu principalele institutii de imprumut in urmatoarele zile pentru a pune la punct modul in care va fi aplicat proiectul care ar urma sa devina functional pana la sfarsitul anului. Deja opt mari banci din Marea Britanie au anuntat ca sunt de acord cu masurile propuse de Gordon Brown: HBOS, Nationwide, Abbey, Lloyds TSB, Northern Rock, Barclays, Royal Bank of Scotland si HSBC.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: